facebook

В Білорусі після 9 травня ув’язнили сотню блогерів та активістів за онлайн-критику Лукашенка.

Напередодні та після Дня перемоги 9 травня влада Білорусі затримала понад 100 опозиційних блогерів, журналістів і підписників каналів, які критикують владу та Олександра Лукашенка.

Затримані критикували дії влади, яка провела масштабний військовий парад на 9 травня попри пандемію коронавірусу.

Як розповідає кореспондентка ВВС у Мінську, одного із затриманих, блогера Сергія Петрухіна, відправили в камеру на 15 діб, не дочекавшись викликаної в суд бригади швидкої допомоги. В нього висока температура та підозра на коронавірус, але тест йому не зробили.

За інформацією позбавленого реєстрації в Білорусі правозахисного центру «Весна», в різних регіонах Білорусі затримали більше 100 осіб. Цю інформацію підтверджують Білоруська асоціація журналістів і місцева преса.

Суди над активістами, правозахисниками, журналістами та учасниками зустрічей каналу «Країна для життя» 11 травня проходили в 12 містах Білорусі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Палата представників парламенту Білорусі призначила вибори президента країни на 9 серпня цього року. ЦВК має затвердити план виборчої кампанії, а документи для реєстрації ініціативних груп слід надати до 15 травня.

Тим часом Білорусь відновлює навчальний процес у школах – на думку Лукашенка, «проблем там немає, ГРВІ вже закінчилися».

Президент України Володимир Зеленський відмовився їхати на Парад 9 травня до Мінська.

У Республіці Білорусь з’явився охочий балотуватися в президенти. Ним став ініціатор і творець білоруського Парку високих технологій (ПВТ) Валерій Цепкало.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

В Білорусі після 9 травня ув’язнили сотню блогерів та активістів за онлайн-критику Лукашенка.