facebook

Названо десять кращих продуктів з омолоджуючим ефектом.

Дані продукти в раціоні здатні уповільнювати природний процес старіння.

Авокадо входить у список продуктів з омолоджуючим ефектом.

Завдяки споживанню цих продуктів зміцнюються кістки, припиняються запальні процеси, поліпшується кровообіг, що сприяє зовнішньому омолодженню.

Як повідомляє MedikForum з посиланням на портал Food News, зморшки, пігментні плями, в’яла шкіра є одними з найбільш поширених ознак старіння, і хоча повернути час назад не можна, можна використовувати певні продукти харчування, які зроблять їх менш помітними. Фахівцями були названі десять найкращих продуктів з ефектом омолодження.

Оливкова олія. Продукт холодного віджиму є чудовим джерелом омега-3 жирних кислот, які захищають шкіру від шкідливої дії сонячних променів. Майже 73% такого масла – це мононенасичені жири, які сприяють пружності шкіри.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Жирна риба. Лосось, сардини, скумбрія, оселедець також багаті омега-3.

Зелений чай. Його рослинні сполуки поліфеноли зменшують запалення, нейтралізують вільні радикали – нестабільні молекули, здатні пошкоджувати клітинні мембрани, що сприяє появі зморшок, плям. Поліфеноли додатково захищають від руйнування колагену, білок, достатній рівень якого є визначальним чинником омолодження.

Темний шоколад. Заслужено вважається одним з кращих продуктів з ефектом омолодження: його антиоксидантний профіль є більш значним, ніж у чорниці, королеви ягід за вмістом антиоксидантів. Головне багатство шоколаду, речовини флафоноли, що захищають шкіру від дії сонячних променів, покращують кровообіг, роблять гладкою.

Капуста. Хрестоцвіті овочі ефективно запобігають передчасному старінню. Вони багаті найбільш сильнодіючими антиоксидантами (бета-каротин, вітаміни С і Е), що захищають від запалення, яке прискорює фізичне старіння організму.

Насіння льону. Є джерелом лігнанів, що зберігають шкіру добре зволоженою, гладкою, а також альфа-ліноленової кислоти, яка ефективно бореться з наслідками сонячного випромінювання.

Гранат. Силою своїх антиоксидантних властивостей продукт може змагатися з зеленим чаєм і навіть перевершувати його. Гранат сприяє регенерації шкіри, стимулює вироблення колагену.

Авокадо. Крім омега-3 в його склад входять унікальні рослинні сполуки – полігідроксильовані жирні спирти, здатні відновлювати пошкоджену вільними радикалами дезоксирибонуклеїнову кислоту (ДНК).

Помідори. Їхній рослинний пігмент лікопін діє як антиоксидант, запобігаючи появі пігментних плям від надмірного перебування на сонці. Також речовина може зменшувати глибину видимих зморшок.

Трави і спеції. Більшість з них містять потужні антиоксиданти, рослинні сполуки, підсилюють вироблення колагену, що підвищує еластичність шкіри. Кращі трав’янисті продукти з ефектом омолодження – базилік, кориця, кмин, імбир, розмарин, чебрець, петрушка, куркума.

Кістковий бульйон. Внесений в цей перелік за те, що має захисну дію проти пошкодження клітин шкіри, підвищує концентрацію колагену.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Названо десять кращих продуктів з омолоджуючим ефектом.