facebook

Споюють дітей і примушують до сексу: як педофіли в Україні потрапляють в пастку “мисливців”

В Україні активісти ловлять педофілів, які полюють на дітей

За останній рік тільки в Запоріжжі попалися 20 “любителів” дітей

У нас так і не прийнятий закон про посилення відповідальності за сексуальні злочини проти дітей.

У Запоріжжі “мисливці за педофілами” з групи “Спадщина” спіймали чергового любителя дітей. Ним виявився 23-річний медбрат однієї з лікарень міста, який приїхав до Запоріжжя з Донецька.

На рахунку “Спадщини” 190 подібних випадків, тільки за останній рік – близько 20. Активісти знаходять таких чоловіків в соцмережах, призначають їм зустріч. Уже на місці проводять відеозйомку, дізнаються їх адресу проживання та оприлюднюють.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Медбрат призначив зустріч хлопчикові
Медбрат, який на відео назвав себе Сергієм, деякий час листувався з 13-річним хлопчиком. Артем Артем’єв, керівник організації, виклав у себе на сторінці скріни переписки. У ній Сергій робить відверто непристойні пропозиції хлопцеві.

На зустріч до дитини медбрат прийшов з двома пляшками вина і упаковкою презервативів.

“Призначив хлопчикові 13 років зустріч за допомогою листування і усних бесід по телефону. Хотів напоїти і опанувати юним тілом в збоченій формі. Проведена профілактична бесіда, заповнені прогалини в знанні моралі і законодавства. Сподіваємося, що рідні застосують всі можливі сили для контролю сина і надают а -та-та “, – написав Артем’єв.

Також він розповів, що в поліцію відводити Сергія не стали, тому що марно. “За Кримінальним кодексом України умисел не є злочином. Але ми ж не можемо допустити, щоб ця людина поглумився над дитиною заради доказів”, – пояснює OBOZREVATEL Артем’єв.

“Спочатку сумнівався, але зважився”
Це вже не перший випадок, коли “Спадщина” затримує таких людей. Буквально місяць тому в Запоріжжі також спіймали 22-річного хлопця на ім’я Іван, який запросив на зустріч 13-річну дівчинку. Познайомився з нею в забороненій соцмережі “Вконтакте”.

У листуванні також робив непристойні пропозиції, надсилав фото своїх статевих органів. На питання активістів, чи знав він про її віці, що це дитина, Іван відповів, що “спочатку сумнівався, але зважився”.

За словами Артем’єва, про любителів дітей повідомляють їм на роботу. “Оповіщаємо всіх його друзів, рідних, дружин, товаришів по службі. За допомогою родичів контролюємо і подальшу поведінку. Багатьох персонажів після цього вивозили з міста, відправляли на примусове лікування”, – розповідає OBOZREVATEL Артем’єв.

На педофілів виходять двома способами. Або в організацію звертаються зі скаргами батьки дітей, або на сайті знайомств створюються фейковий акаунти. “Іноді на акцію з упіймання такого педофіла приходять і батьки. Нам доводиться буквально утримувати їх від самосуду”, – говорить Артем’єв.

Часом спіймані любителі дітей намагаються скаржитися на активістів, але всі ці спроби закінчуються нічим.

Закон так і не прийнятий
В Україні гостро стоїть проблема педофілії. Наприклад, в квітні в Києві поліція зловила 41-річного чоловіка, який розбещував неповнолітніх дівчаток. На його рахунку 43 епізоду, кажуть в поліції Подільського району столиці.

Він також знаходив своїх юних жертв в соцмережах. Спочатку налагоджував з ними відносини, а через деякий час починав уже спілкуватися на сексуальні теми. Потім відправляв дівчаткам свої порнографічні фото і просив натомість надіслати відверті зображення.

З деякими співрозмовницями зустрічався неподалік від їхнього будинку та здійснював розпусні дії.

Зараз йому пред’явлені підозри по ч.4 ст.153 (Сексуальне насильство), ч.2, ст.156 (Розбещення неповнолітніх) КК України. Йому загрожує термін від 7 до 12 років. Чоловік примудрився вийти під заставу. Однак після розслідування ще декількох епізодів його відправили під варту без можливості внесення застави.

До слова, в минулому році парламент прийняв закон про посилення відповідальності за злочини сексуального характеру проти дітей. Цей закон вводив примусову хімічну кастрацію, а також публічний реєстр осіб, які вчинили сексуальні злочини проти неповнолітніх.

Однак закон був ветований президентом Володимиром Зеленським, а новий досі не прийнятий.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Споюють дітей і примушують до сексу: як педофіли в Україні потрапляють в пастку “мисливців”