facebook

Президент підписав суперечливий закон, який підприємці назвали «податковим терором».

Серед норм закону – розширення прав контролюючих органів, ускладнення правил оподаткування, запровадження безпрецедентних механізмів контролю для іноземних компаній тощо.

Президент України Володимир Зеленський підписав закон №1210 “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування податків, усунення технічних і логічних неузгодженостей в податковому законодавстві”.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Серед норм закону – розширення прав контролюючих органів, ускладнення правил оподаткування, запровадження безпрецедентних механізмів контролю для іноземних компаній тощо.

Експерти наголошували, що законопроект №1210 розроблявся та голосувався до початку економічної кризи та пандемії, що суттєво вплинуло на значну кількість запропонованих ним змін, тому реалізація суперечливих норм не відповідає економічним реаліям, що склалися в сьогоднішніх умовах.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Одночасно з підписанням закону президент передав парламенту пакет пропозицій щодо внесення змін до його тексту. Ці зміни повинні бути підготовлені у тримісячний строк у співпраці з експертами та бізнесом.

Також уряд має підготувати із залученням представників бізнесу, експертів і народних депутатів пропозиції щодо системного вдосконалення та спрощення процедур адміністрування податків і зборів, забезпечення чіткості правил оподаткування, уніфікації та зрозумілості термінології.

Нагадаємо, 16 січня 2020 року парламент схвалив в другому читанні та в цілому скандальний законопроект № 1210 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві».

У Раді підприємців при Кабінеті міністрів України назвали законопроект №1210 «податковим терором».

Категорично проти цього законопроекту виступили всі основні бізнес-асоціації та асоціації іноземних інвесторів України – в т. ч. Європейська бізнес асоціація, Американська торгівельна палата, Український союз промисловців і підприємців, Федерація роботодавців України та багато інших.

Зокрема, у Федерації роботодавців вважають, що законопроект №1210 – загроза розвитку бізнесу.

Експерти Спілки українських підприємців застерігали, що частина нововведень, передбачених законопроектом, суттєво збільшують фіскальний тиск на підприємців та можуть негативно позначитися на умовах ведення бізнесу в Україні.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Президент підписав суперечливий закон, який підприємці назвали «податковим терором».