facebook

Субсидія для безробітних, українцям пояснили, як отримати допомогу

Субсидія для безробітних: як отримати допомогу.

Під час карантину багато людей залишились без роботи і без засобів для існування. Українцям, які втратили роботу, слід зареєструватися у Центрах зайнятості і звернутися для отримання субсидії до органів соцзахисту.

Про це 2 червня в ефірі “Сніданку з 1+1” розповів заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко.

Музиченко рекомендує звернутися в органи соцзахисту поштою, особисто або з допомогою сайту. Урядовець зауважив, що при розрахунку субсидії в дохід буде додано виключно розмір допомоги з безробіття.

“У березні було прийнято відповідне рішення уряду через карантин в країні. В загальному випадку ми брали доходи за попередні шість місяців, коли людина працювала та отримувала доходи. Враховуючи, що в березні та квітні люди масово втратили роботу, то ми обнулили їх доходи до цього моменту”, – сказав Музиченко.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Для громадян, які в період карантину втратили роботу і зареєструвалися безробітними, враховуються виключно поточні доходи у вигляді допомоги з безробіття, додає він. Тобто не враховуються доходи, які вони отримали раніше.

У Нацбанку прогнозують, що в Україні рівень безробіття через коронакризу досягне піку у другому кварталі року. Очікується, що він становитиме 11,5% проти 8,2% минулого року.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Субсидія для безробітних, українцям пояснили, як отримати допомогу