facebook

“Візьміть під особистий контроль!”: Батько вбитого Сашка Соболєва терміново звернувся до Венедіктової. Відчайдушна заява

Депутат Київоблради В’ячеслав Соболєв, під час замаху на якого 1 грудня 2019 року кілером був убитий його трирічний син, публічно розкритикував слідство у цій справі і звернувся до генпрокурора Ірини Венедиктової:

“З моменту вбивства мого сина всі мої сили спрямовані на розслідування цього злочину. І за останній час я значно просунувся у встановленні причетних осіб. Чого, на жаль, не можу сказати про офіційне слідство. На сьогоднішній день ні група прокурорів-процесуальних керівників, ні слідчі фактично не зрушили ні на крок “.

При цьому інформація, яку Соболєв і його адвокати надають, фактично паралельно розслідуючи цю справу, за його словами ігнорується, також як і офіційні звернення. На “стопі” при цьому за словами Соболєва – цілий ряд необхідних дій:

– не проведено поліграфи, на які згодні деякі фігуранти процесу,
– не проведені очні ставки,
– не забезпечена належним чином охорона його сім’ї,
– не проведено важливі слідчі дії.

Соболєв закликав генпрокурора Ірину Венедіктову змінити процесуальних керівників у кримінальній справі і передати всі матеріали з Департаменту по захисту інтересів дітей в підрозділ, що спеціалізується на розслідуваннях злочинів проти життя або злочинів скоєних групою осіб. Що було б логічно. Адже злочин замислювався не як вбивство сина В’ячеслава Соболєва, він став випадковою жертвою кілера.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Через вже більш ніж півроку після скоєння злочину вбивць, організаторів цього злочину не покарано. Тільки сьогодні стало відомо, що Інтерпол за ініціативою України оголосив в розшук громадянина Росії, якого підозрюють у замаху на київського депутата і вбивстві його сина, Юсупов Абуєва.

Раніше, нагадаємо, Соболєв вже публічно звертався до президента Володимира Зеленського з проханням посприяти якнайшвидшому розслідуванню цього резонансного злочину. До кого ще потрібно звернутися, щоб цю справу розслідували і винні були покарані?

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Візьміть під особистий контроль!”: Батько вбитого Сашка Соболєва терміново звернувся до Венедіктової. Відчайдушна заява