facebook

Страшна аварія на Черкащині закінчилася трагедією для двох сімей, вижили тільки діти

В аварії на Черкащині загинуло чотири людини

Вижили двоє дівчаток, які залишилися сиротами

Винуватця ДТП посадили в СІЗО, йому загрожує від п’яти до десяти років позбавлення волі

Доньці загиблого в аварії потрібна операція.

Страшна аварія на трасі Київ – Чоп недалеко від Жашкова забрала життя одразу чотирьох людей, серед яких була дитина. Вилетів на зустрічну смугу водій Toyota Land Cruiser перетворив на купу металу невелику “Ладу”, зруйнував життя відразу двох сімей і залишив дітей сиротами.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Олександра Вовченко здавленим від горя голосом згадує про те останній день, коли вона розмовляла з чоловіком Вадимом. Все це вона вже переказувала кілька разів, прокручувала в пам’яті, але прийняти те, що дружина більше немає, ще не може.

Рік тому Вадим переїхав жити до неї в Полтаву. У той же час в місті купила квартиру сім’я Світлани та Олександра Риндюк з Черкащини.

Обидва чоловіки влаштувалися працювати ревізорами мережі аптек “Подорожник”, після невеликого стажування стали разом їздити у відрядження.

“Вони могли в понеділок виїхати і повернутися в п’ятницю, на вихідні. Наші сім’ї здружилися, практично всі вихідні ми проводили разом. У Свєти і Саші троє дітей – старша 16-річна Олена, середній 6-річний Арсен і 4-річна Аріна. Були дуже веселими, весь час сміялися, я так вдячна, що вони зустрілися в нашому житті”, – згадує Олександра.

“Привіт, кохана”
18 травня Саша і Вадим знову вирушили у відрядження, за кермом “Лади” був Олександр. Незадовго до цього Риндюк відправив родину до батьків в село Манківку на Черкащину.

“Вадик подзвонив і сказав, що на зворотному шляху вони заїдуть за дружиною і дітьми Саші. А в п’ятницю (22 травня. – Ред.) Все разом заїдуть під Київ перевірити аптеку і вже пізно повернуться додому, в Полтаву”, – говорить Олександра.

Вадим і Олександра були так прив’язані один до одного, що якщо розлучалися, то кожні 15 хвилин зідзвонювалися або списувалися в месенджерах.

“Напередодні тієї п’ятниці ми з Вадиком говорили по відеозв’язку. Він розповідав, що батьки Саші їх зустріли, нагодували, все добре. А вже вранці, приблизно о 9 годині написав” Привіт, кохана, ти ще спиш? Вставай, чоловік їде, готуй їсти”. Він як передчував щось, весь час говорив, що дуже скучив, втомився і дуже хоче додому”, – згадує Олександра.

Другий раз вона набрала чоловіка близько 10 годин. “Сказав, що вже їдуть. Чую в машині спілкуються, Світла і діти теж там, хтось сміється. Риндюк взагалі був дуже веселий, україномовний. Я їх називала Вінні Пух і П’ятачок, тому що Саша був великий, а Вадюша худенький”, – додала вона.

“Вадик тоді сказав, що будуть вдома пізно ввечері, поки попрацюють під Києвом, а потім ще п’ять годин до Полтави. Вони їхали повільно, бо в салоні діти. Чоловік ще запитав, як погода. Я стала розповідати, що мінливе, то сонце, то холодно. І тут чую якийсь звук. Це був не удар, а немов хтось дуже сильно шелестить в трубку. Кричу: “Вадюша, алло, алло”, але зв’язок обірвався. Знову набрала, але зв’язку не було”, – зі сльозами говорить Олександра.

У перший час жінка ще не розуміла, що могло статися, в дорозі зв’язок може обриватися. Але коли вона знову зателефонувала чоловікові, то вже з’явилося страшне передчуття, руки тремтіли, але відповіді не було.

Тоді Олександра стала набирати РИНДЮК, виклик йшов, але ніхто не відповідав, телефон Свєти був відключений.

“Приїхала мама, у мене вже істерика, я набираю їх з двох телефонів, але ніхто не бере трубку. Мама мене заспокоює, але я ж знаю свого чоловіка, ми з ним кожні 15 хвилин на зв’язку. Не міг він за цей час не передзвонити! Адже пройшло вже півтори години. я згадую, що у Вадика є робочий телефон, він зазвичай лежить у нього в сумці з ноутбуком.

Знову набираю, виклик йде, але не відповідає. Коли набрала в черговий раз, хтось включився, я почула шум і зірвалося. Знову набираю, відповідає чужий голос. Це слідчий, він говорить, що сталася аварія. Я кричу: “чи живий мій чоловік?” Але слідчий пропускає мої запитання і задає свої – хто був в машині, назвіть прізвища, куди і звідки їхали. Нарешті він набрав повітря і сказав: “Вижили тільки двоє дітей”. Більше я вже нічого не пам’ятаю”, – плаче Олександра.

Разом з Вадимом Вовченко загинули Олександр Риндюк, його дружина Світлана і їх середній син Арсен. Двоє дочок у важкому стані. Старша Олена зараз в Охматдиті в Києві, у неї множинні переломи кісток таза і ніг, черепно-мозкова травма, забій легенів. Дівчинка ще не прийшла до тями.

Молодша Аріна знаходиться в лікарні в Умані. У неї також множинні переломи кісток таза, обох рук і ноги, закрита черепно-мозкова травма. Але дівчинка вже прийшла до тями і навіть сказала перші слова.

“Це був божий знак”
У сім’ї Олександри і Вадика Вовченко за місяць до трагедії народилася дочка Кіра. Правда, пологи були передчасними.

“Ми з Вадиком 24 квітня розписалися, а 27-го мені стало погано, на наступний день я народила доньку на 26-му тижні вагітності. Лікарі тоді сказали, що дитина не жилець. Мене виписали з лікарні, а вона залишилася в реанімації перинатального центру Полтави. А вже через тиждень після загибелі чоловіка мені зателефонувала лікар і сказала, що донька почала самостійно дихати. Я вважаю, що сталося чудо, це якийсь божий знак. Значить, мені тепер потрібно боротися за життя нашої дитини”, – зазначила жінка.

Поки стан маленької Кіри дуже складне. У неї починається 1-я ступінь енцефалопатії, в мозку накопичується рідина, і дитині потрібна операція. Найближчим часом, після того як прийдуть результати аналізів на коронавірус, Олександру з донькою повинні перевезти в Охматдит. Лікарі кажуть, що дівчинка буде жити, але їй буде потрібна серйозна реабілітація.

Тепер сім’ї потрібні гроші для лікування і реабілітації.

Винуватець аварії на зв’язок не виходив
Винуватця аварії, водія Toyota Land Cruiser на ім’я Клим, заарештували на 60 днів, які він проведе в СІЗО. За цей час ніхто з його представників або родичів так і не спромігся вийти на зв’язок з рідними загиблих.

“У мене тільки одне питання до цієї людини. Як він може спокійно жити, знаючи, що вбив чотирьох людей, серед яких є маленька дитина? Знаючи, що осиротив дітей, зруйнував життя двох родин, які нікому нічого поганого не зробили? Просто жили і раділи життю, виховували своїх дітей. Як він може так спокійно тепер жити”- каже Олександра.

У поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст.286 КК України (Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб). За цією статтею винному загрожує від п’яти до десяти років позбавлення волі.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Страшна аварія на Черкащині закінчилася трагедією для двох сімей, вижили тільки діти