facebook

Українцям доведеться попрощатися зі сніжними зимами – Гідрометцентр дав прогноз на найближчі роки

Середня річна температура повітря в Україні підвищується швидше, ніж глобальна.

В Україні через зміну клімату слід очікувати теплих і малосніжних зим вже у найближчі роки. Українцям доведеться звикати та пристосовуватися до нових погодних реалій. Такий прогноз дав директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда.

В інтерв’ю для “Радіо НВ” Микола Кульбіда зазначив, що в найближчі 10 років дев’ять літніх сезонів будуть абсолютно теплими і спекотними. Головний метеоролог країни заявив, що зими в Україні будуть з підвищеним щодо норми температурним режимом.

“Щодо зим – аналогічно. Якась одна зима може виявитися морозною і сніжною, але це буде дуже велике виключення… Звичайно, ми стежимо і відслідковуємо, робимо відповідні висновки про те, як змінився клімат в Україні. І це стосується кожного місяця і кожного року. Ми можемо сьогодні говорити про те, що середня річна температура повітря в Україні зростає навіть швидше, ніж глобальна, яку показують світові метеорологічні центри”, – сказав Кульбіда.
Микола Кульбіда
Директор Укргідрометцентру також звернув увагу, що найбільше підвищення температури відбувається саме в північних полярних регіонах, і там воно катастрофічне, а далі на південь воно зменшується.Наразі синоптики обіцяють, що в Україні в червні вже з 4-5 числа градус буде підвищуватися і почнеться потепління, але без дощу не обійдеться.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Українцям доведеться попрощатися зі сніжними зимами – Гідрометцентр дав прогноз на найближчі роки