facebook

Вчені назвали кількість суперпоширювачів COVID-19

Кожен п’ятий пацієнт з COVID-19 є так званим суперпоширювачем. Так, лікарі стали називати людей, які заражають непропорційно велику кількість оточуючих.

Як передає Народна правда, про це з посиланням на епідеміологів з Гонконзького університету, пише Business Insider.

Експерти відзначають, що деякі хворі COVID-19 можуть бути особливо небезпечними носіями інфекції, від них отримують захворювання більшість нових заражених. Якщо дивитися на цей процес за допомогою пропорції, то вчені вважають, що всі виглядають наступним чином: 20% носіїв коронавирусной інфекції відповідальні за 80% всіх випадків подальшої передачі даного захворювання.

При цьому вчені підкреслюють, що винуватцями передачі COVID-19 решті 20% вторинно заражених виявилися 10% прихованих носіїв інфекції з верхівки цієї “піраміди”. Тоді як більшість спочатку заражених (а це 70%) взагалі не передали вірус кому-то далі, на них ланцюжок розповсюдження COVID-19 обірвалася.

Експерименти проводили на підставі аналізу даних по більш ніж тисячі випадків зараження коронавірусом в Гонконзі (з 23 по 28 квітня). Підбивши їх підсумки, дослідники зрозуміли, що саме суперраспросатранение було основним способом передачі COVID-19 у місті – всього лише шість епізодів суперраспространения вірусу стали причиною більше половини всіх випадків інфікування в Гонконзі за цей період часу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Вчені назвали кількість суперпоширювачів COVID-19