facebook

Ляшко розказав, чи розглядають нині повернення України до жорсткіших карантинних заходів.

В Україні третій день поспіль спостерігається збільшення кількості підтверджених випадків інфікування коронавірусом, зокрема, за останню добу виявлено 753 нових хворих, що стало «антирекордом» з початку пандемії.

Кабмін наразі не розглядає питання про повернення України до жорсткіших карантинних заходів

Кабінет міністрів наразі не розглядає питання про повернення України до жорсткіших карантинних заходів через збільшення кількості хворих на COVID-19, що спостерігається останніми днями.

Про це заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив під час онлайн-брифінгу, доповідаючи про результатами сьогоднішнього засідання Державної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

“Наразі ми не розглядаємо питання одномоментного повернення до більш жорстких заходів, оскільки на території України працює адаптивний карантин”, – заявив Ляшко.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

При цьому він зазначив, що в тих регіонах, де протягом трьох днів поспіль спостерігаються ознаки посилення епідемії, місцеві органи влади повинні вжити відповідних заходів.

В Україні змінили правила карантину: новий порядок перетину кордону та пом’якшення обсервації для іноземців

За словами Ляшка, органи влади мають ухвалити рішення про посилення карантинних заходів, скасувавши пом’якшення, запроваджені на попередньому етапі.

Як повідомляв УНІАН, 20 травня Кабінет міністрів ухвалив рішення про запровадження в Україні адаптивного карантину з 22 травня по 22 червня з огляду на епідситуацію у регіонах.

Уряд ввів певні критерії для послаблення обмежувальних заходів, а саме: інцидентність – середня кількість випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тис. населення, яка повинна становити менш як 12 осіб на 100 тис. населення; завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, що визначені для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим діагнозом COVID-19, повинна становити менш як 50%; кількість тестувань методом ПЛР та імуноферментного аналізу повинна становити більш ніж 12 на 100 тис. населення протягом останніх семи днів.

В Україні третій день поспіль спостерігається збільшення кількості підтверджених випадків інфікування коронавірусом, зокрема, за останню добу, 12 червня, виявлено 753 нових хворих на COVID-19, що стало «антирекордом» з початку пандемії. Найбільше випадків з COVID-19 учора було зафіксовано у Львівській області – 132, в Закарпатській області – 77 і в Києві – 72.

Всього з початку пандемії в Україні захворіли 30 тис. 506 осіб, померли – 880, одужали – 13 тис. 976.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Ляшко розказав, чи розглядають нині повернення України до жорсткіших карантинних заходів.