facebook

Повені на заході України: Зеленський доручив оперативно допомагати потерпілим

Рятувальники ведуть роботи в Івано-Франківській, Закарпатській, Львівській та Чернівецькій областях

Президент Володимир Зеленський обговорив з урядом питання допомоги людям, які потерпають від повеней і сильних опадів на заході України, і поставив завдання відправити до постраждалих регіонів гуманітарний вантаж. Про це повідомляється на сайті Офісу президента.

“Повені – страшна проблема, яка вимагає ретельного стратегічного вирішення. А зараз ми маємо оперативно потурбуватися про людей, які залишаються без світла, чиї домівки затопило”, – заявив Зеленський.

В Офісі президента додали, що Зеленський щодня слухає звіт про розвиток ситуації з негодою. Нині рятувальники ведуть роботи в чотирьох областях: Івано-Франківській, Закарпатській, Львівській та Чернівецькій.

В ОП додали, що президент тримає на особистому контролі питання швидкої закупівлі квартир для постраждалих внаслідок вибуху у Києві.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Глава держави також моніторить ситуацію щодо будинку в Києві, де стався вибух і загинуло п’ять осіб. Він тримає на особистому контролі питання швидкої закупівлі квартир для всіх, хто постраждав унаслідок цієї надзвичайної ситуації”, – йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що в Івано-Франківській області через погані погодні умови у річку Білий Черемош злетів транспортний засіб. Внаслідок цієї пригоди загинули дві людини – чоловік-водій і жінка-пасажир.

повідомляється, що через сильні дощі і високий рівень води в річках у селі Дземброня жінка 1948 року народження впала в бурхливий потік води і загинула.

В Івано-Франківській обл. внаслідок повені декілька сіл відрізало від цивілізації.

За інформацією місцевої влади, дощі та зливи розмили майже 74 км берегів, знищили або пошкодили близько 8 км берегоукріплень. Також негода зруйнувала 10 км дамб, один водозабір і 11 автомобільних мостів. Ще 24 дорожніх і 7 пішохідних мостів зазнали часткового руйнування.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Повені на заході України: Зеленський доручив оперативно допомагати потерпілим