facebook

Шмигаль розповів коли повністю скасують карантин в Україні

В Україні карантинні обмеження будуть продовжувати до тих пір, поки не буде затверджений оптимальний протокол лікування або вакцина від Covid-19. Уряд сподівається, що можна буде керувати летальністю захворювання, що становить 2,5 – 2,9%, а у випадку звичайного грипу від 0,8% до 1% – показник Covid-19 майже втричі вище.

Карантин в Україні триватиме до появи вакцини від коронавірусу. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв’ю “Новому часу” в четвер, 25 червня.

“Поки ми бачимо, що і червень, липень ми проживемо в карантинних обмежень. В більших чи менших, але ми від них не відмовимося. Більше того, ми будемо жити в карантинних обмежень до тих пір, поки не знайдемо протокол лікування, ліки, вакцину або щось, що зможе нам допомогти керувати летальністю”, – сказав Шмигаль.

За його даними, летальність коронавірусу в Україні на сьогодні становить 2,5-2,9%. А у випадку класичного грипу це до 1%, близько 0,8%. Так, показник в разі Covid-19 майже втричі більше. Прем’єр підкреслив, що зараз завдання влади – довести країну з найменшими втратами до моменту появи вакцини. За його словами, тільки тоді можна буде повністю зняти карантин.

“До цього часу ми будемо жити в режимі збереження кожного людського життя. І тут вже починаються морально-етичні проблеми, які зіставляються з економічними проблемами, і необхідно постійно шукати якийсь баланс, щоб не занапастити економіку. І одночасно – врятувати якомога більше людських життів, незалежно від віку, статі, в якому стані знаходиться людина. Але це вища цінність, безумовно”, – заявив Шмигаль.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Раніше Шмигаль визнав, що наслідки тотального карантину небезпечніше, ніж сам коронавірус. Також повідомлялося, що прем’єр-міністр України Денис Шмигаль негайно відправився в регіони Західної України, які постраждали від масштабної повені. Він повідомив, що затоплення регіону побила антирекорд повені 2008 року.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Шмигаль розповів коли повністю скасують карантин в Україні