facebook

Івана Купала 2020: як гадати на долю, на любов, на судженого

День Івана Купала відзначається 7 липня, а найближча ніч в старовину вважалася магічною і здатною передбачити майбутнє.

“Вся магія” розповіла, як гадати на Івана Купала на судженого, на любов, на долю.

Ворожіння на Івана Купала на судженого
Незаміжні дівчата вдень 6 липня плели вінки з 12 польових трав. Після заходу сонця вони йшли до берега річки і опускали вінки у воду. Чий вінок попливе далі і швидше за всіх, та дівчина швидше за всіх заміж вийде. В який бік вінок поплив звідти і варто чекати нареченого.
Якщо вінок дівчини одразу ж потонув, то в найближчий рік вона не вийде заміж. Поганим знаком вважається, якщо вінок прибився до берега – його господиня надовго залишиться самотньою.

Ворожіння на Івана Купала на любов
Щоб дізнатися, чи любить дівчину її обранець, дівчата йшли в поле і приносили звідти дві травинки. Прийшовши додому, травинки підвішували поруч і загадували на них імена дівчини, що ворожить і хлопця. Далі треба було дочекатися, коли рослини зів’януть – якщо стеблинки потягнулися одна до одної, коханий відповідає взаємністю. Якщо ж відвернулися, то ця людина не є долею дівчини.

Також на Івана Купала на любов ворожать на ромашках. Для цього необхідно зірвати дві ромашки і відірвати бутони від стеблинок. Візьміть бутони і вирушайте до річки. Опустіть квіти в воду і спостерігайте за тим, як вони пливуть. Якщо поруч один з одним, то бути вам разом. Якщо ж течія віднесла ромашки в різні боки, ця людина не призначена вам.
Одним з найпопулярніших ворожінь на Іванов день є ворожба з подорожником. Дівчата зривають зростаючу у дороги рослину і ховають під подушку. Увечері, засинаючи, треба сказати: “Подорожник-подорожник, ростеш ти при дорозі, все бачиш і все знаєш. Покажи будь ласка мені судженого уві сні”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Після цих слів ні з ким не можна розмовляти. Вранці потрібно згадати, кого побачили в сновидінні.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Івана Купала 2020: як гадати на долю, на любов, на судженого