facebook

Українцям можуть дозволити виходити на пенсію раніше: кого запишуть в щасливчики

Виявилося, що всі українці зі стажем 40 років зможуть вийти на заслужений відпочинок до настання 60 років.

З’явилася інформація, що громадяни України зможуть виходити на пенсію раніше терміну, тобто до 60 років. При цьому дана можливість буде у всіх, незалежно від роду зайнятості. Однак не все так просто, для цього потрібно заробити чималий стаж.

Відомо, що така можливість з’явиться у покоління, що працює в даний момент, в 2028 році по завершенню пенсійної реформи щодо збільшення страхового стажу. Починаючи з того моменту всі українці зі стажем 40 років зможуть вийти на заслужений відпочинок до настання 60 років. Про це пишуть українські ЗМІ.

Так, в редакцію газети “Пенсійний кур’єр”, №25 (891) звернулася жінка 1962 року народження, у якої на сьогодні є 40 років стажу. Вона запитала, чи може вийти на пенсію достроково?

“Ні, тільки в 60 років. При наявності 40 років стажу незалежно від віку можна буде піти на пенсію тільки з 2028 року”, – відповіла їй Галина Мастюгіна, заступник директора департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Для жінок в 2021 році закінчиться реформа, пов’язана із збільшенням пенсійного віку. З 1 квітня 2020-го вони можуть оформляти виплати досягнувши 59,5 років. А з 1 квітня 2021 року пенсійний вік для жінок  дорівнюватиме чоловічому і становитиме 60 років.

Якщо ж людині не вистачає стажу, то його можна купити. Законодавство передбачає можливість покупки до п’яти років стажу, при цьому кожен рік обійдеться приблизно в 25 тисяч.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Українцям можуть дозволити виходити на пенсію раніше: кого запишуть в щасливчики