facebook

“Дитину вбили на очах у сестри, чоловік кричав на згорьовану маму”: на трасі знайшли труп 13-річної дівчинки

Батьки 3 роки шукали справедливості.

Батьки три роки добивались справедливості та вимагали покарати чоловіка, який на смерть збив 13-річну Анну Шевчук. Лише після цього горе-водія покарали на 8 років тюрми.

Про це повідомляє “Обозреватель”.

ДІВЧИНКУ ЗБИЛИ НА ОЧАХ У СТАРШОЇ СЕСТРИ
Трагедія сталася 22 червня 2017 року. Сестри Аня та Олена Шевчук підходили до дому в с. Тарасівка Києво-Святошинського району, коли на перехресті молодшу збив легковий автомобіль ВАЗ.

На очах у старшої сестри від удару Аню разом із велосипедом відкинуло на кілька метрів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Я підбігла до Ані й почала перевіряти пульс, вона стікала кров’ю… Водій зупинився за 50-80 метрів”, – зі сльозами згадувала дівчина.

За кермом автомобіля перебував 47-річний Станіслав Сторожик. За словами родичів, водій навіть не підійшов до збитої ним дівчинки й із самого початку вів себе зухвало: кричав на людей і навіть накинувся на матір школярки.

Тоді Людмила Шевчук пообіцяла, що він обов’язково відповість за вбивство її дитини.

“Коли моя мертва дитина лежала на дорозі, а Сторожик сидів і сміявся мені в обличчя, я йому пообіцяла, що обов’язково доможуся покарання”, – розповіла вона.

“СПРАВУ НАМАГАЛИСЯ ЗАМ’ЯТИ”
Родичі загиблої були шоковані розслідуванням ДТП. Так, слідчий протягом двох місяців не визнавав потерпілою Людмилу Шевчук, а свідоцтва сестри Олени переписував сім разів.

Адвокатка постраждалих Ганна Чернецька розповіла, що були допущені серйозні слідчі помилки.

“Через рукава була зроблена схема ДТП. Не було навіть відображено місце розсипи скла з фари машини Сторожик, але ж воно свідчить про місце зіткнення.У водія не було взято аналіз на наркотичні речовини, хоча інструкція чітко говорить, що потрібно було дослідити на стан алкогольного, наркотичного чи психотропного сп’яніння. Від водія не було запаху, але, за словами матері Ані, у нього був одурманений вигляд. Може це така шокова реакція після смертельної ДТП, але могли бути і наркотики – зараз цього вже не узнати”, – уточнила вона.

Також адвокат вважає, що справу намагалися зам’яти.

“Приїжджали незрозумілі поняті. Був прокурор району, не думаю, що на кожну ДТП в величезному Києво-Святошинському районі він приїжджає. Навідувався начальник слідства – старший брат нашого слідчого. Було багато всього. Складалося враження, що все йшло до того, щоб зам’яти справу. Підвести до того, що дівчинка сама кинулася під колеса”, – додала Чернецька.

За її словами, і сам Сторожик почував себе досить упевнено й нахабно. “Під час судових засідань погрожував і мені, і матері загиблої дівчинки. Все це переконувало нас у тому, що він “вирішує питання”. Але щось пішло не так, і Сторожику не вдалося уникнути покарання”, – поділилася адвокатка.

ТРИ РОКИ ПЕКЛА ДЛЯ РІДНИХ
Людмила Шевчук розповіла, що завжди вірила в справедливість, але були й моменти повного відчаю.

“Ми пережили три роки пекла. Не знаю, звідки бралися сили все це перенести. Напевно, мені допомагали зверху – Господь і моя Анечка. Були моменти повного відчаю і здавалося, що немає виходу, але тут же з’являлися люди, які допомагали не втратити віру в справедливість. Чужі люди стали рідними”, – зазначила безпорадна мати.

Вона розказує, що на останньому засіданні в Київському апеляційному суді було дуже важко.

“Сторожик посміхався, фотографував мене й кудись пересилав… А коли йому дали останнє слово, то сказав: “Я не можу зрозуміти, за що мені впаяли вісім років? Мені вже три роки нерви тріпають!”

Жінка каже, що після погроз зверталася до поліції, але це нічим не закінчилося.

“Коли вбивця моєї донечки погрожував мені в суді, говорив, що я отримаю своє, я звернулася до поліції. Але в Боярці, в Києво-Святошинському відділі поліції, мені сказали: “Ну, ви ж жива. Усе з вами нормально”. Ходу моєї заяви так і не дали”, – уточнила Людмила.

Тепер жінка чекає, коли вбивцю її дочки відправлять за ґрати – поки що Станіслав Сторожик перебуває вдома. Ще суд першої інстанції перевів його на нічний домашній арешт, а апеляційний не продовжив цього запобіжного заходу, тому що прокурор не подав клопотання.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Дитину вбили на очах у сестри, чоловік кричав на згорьовану маму”: на трасі знайшли труп 13-річної дівчинки