facebook

Українську мову атакує «п’ята колона» Кремля – Порошенко

Петро Порошенко виступив на мітингу на захист державної мови

Петро Порошенко попередив: спроби реваншу не пройдуть

«П’ята колона» Кремля намагається розхитати підвалини української державності і атакує державну мову. Про це під час акції проти русифікації освіти на площі Конституції біля Верховної Ради заявив п’ятий президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко.
Він привітав всіх з річницею Декларації про державний суверенітет України і подякував за активну проукраїнську позицію.

«П’ята колона» Кремля, представники якої засіли в тому числі в цій залі, також дуже добре розуміються на символізмі. Саме тому сьогодні Путін їде до окупованого Криму. Саме тому сьогодні вони – представники цієї «п’ятої колони», дивної антиукраїнської коаліції «Слуг народу» і ОПЗЖ, – спробували поставити закон про скасування української мови. І лише рішуча ваша воля зруйнувала цей сценарій. Я вітаю вас з цим першим кроком до нашої перемоги», – наголосив Порошенко.
Він зауважив, що за 14 місяців нинішня влада зазнала краху і показала своє справжнє обличчя.

Він подякував народним депутатам з минулого скликання Верховної Ради, які стали авторами Закону про мову. «Це справа мого життя, і я пишаюся, що цей закон підписав п’ятий президент України Петро Порошенко. Я хочу наголосити, що ми навмисно це зробили після виборів для того, щоб не дати політизувати державницьке питання української мови», – зазначив Порошенко.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Він наголосив, що спроби реваншу, які відбуваються за політичної волі Зеленського у коаліції з прокремлівськими політичними силами, не пройдуть.

«Політичну волю для цієї спроби реваншу дали дві політичні сили: перший – це Володимир Зеленський. Він неодноразово на своїх пресконференціях і на своїх відосиках обіцяв реванш, обіцяв переглянути закон про українську мову, виконуючи побажання своїх партнерів по коаліції з прокремлівських ОПЗЖ. Ми з вами не дамо це зробити і точно це зупинимо», – застеріг Порошенко.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Українську мову атакує «п’ята колона» Кремля – Порошенко