facebook

Як годують хворих з коронавірусом в українських лікарнях: «тюремній» їжі.

Пацієнти з коронавирусом, які проходять лікування в українських лікарнях, скаржаться на якість харчування у медзакладах.

Так, одна з пацієнток Київської міської клінічної лікарні №4 розповіла, з чого складалося її меню.

«Я лікувалася від коронавіруса в Київській міській клінічній лікарні №4 приблизно два тижні. На сніданок приносили кашу, яйце, шматок хліба. Каша бувала зовсім несмачною, я справді не могла розібрати яка. Більше схожа на борошно з водою Одного разу на обід дали макарони з картоплею.

Patient Being Served Meal In Hospital Bed By Nurse

Про яке збалансоване харчування може йти мова? Моя сім’я була на карантині, привезти щось свіже і корисне нікому. Всього за кілька днів знайшли спосіб передати мені поїсти. Склала в холодильник. За кілька днів на місці, де він стояв, приладнали умивальник для лікарів. А холодильник просто вимкнули» — розповідає жінка.

У Вінницькій міській клінічній лікарні №1 схожа ситуація, але тут в лікарняному меню додатково були присутні супи.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«В основному в меню були супи з макаронами або гречкою, а також каші. Я міг їсти тільки рідке з супів. Шматок м’яса був для мене мрією. За два тижні раз подали котлету і шматок курятини. З салатів — терта буряк. Більше овочів не давали, як і фруктів. Навіть хліб був вже не дуже свіжий. Їжу спочатку подавали в звичайному лікарняному посуді, а коли отримав результати з COVID-19 — в одноразовою. Залишали в невеликій кімнаті перед палатою», — розповідає пацієнт рівненській лікарні.

А в лікарнях рівне пацієнти не отримують ніякого м’яса — воно зникло з меню.

«На початку квітня меню в інфекційному відділенні Рівному було більш менш, давали навіть курятину. Зараз же — ячмінна каша, зварена на воді без масла, нічим не присмачена. Супи з картоплі і моркви, хліб. Таку їжу дають і пацієнтам, і медикам. Немає ні м’яса, ні фруктів, ні овочів … «, — каже Ольга, жителька Рівного.

Фахівці відзначають — збалансоване і повноцінне харчування один і найважливіших факторів відновлення організму після перенесеного COVID-19. Однак, більшість українських медичних закладів не можуть забезпечити виконання цього пункту.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Як годують хворих з коронавірусом в українських лікарнях: «тюремній» їжі.