facebook

Зеленський зробив дивну заяву про спецоперацію у Луцьку: “Це був блеф”(Відео)

Зеленський зробив дивну заяву про спецоперацію у Луцьку: “Це був блеф”

Після подій у Луцьку президент України Володимир Зеленський розповів про свою розмову з Максимом Кривошем, який 21 липня захопив автобус із 13 заручниками.

Зокрема, президент зазначив, що з Кривошем упродовж 9 годин розмовляли психологи та перемовники. Проте, за словами Зеленського, “людина погрожувала і хотіла тільки одного — щоб виконали її вимоги”.

“Пропонували одразу зробити спецоперацію, яка ми з вами не знаємо, чим би закінчилась. Тобто це був би штурм, швидкий. Я впевнений, що він був би результативним, але завжди є небезпека що можуть загинути люди. Тому ми порадились, я захотів проговорити з цією людиною телефоном, щоб він відпустив людей”, — пояснив Зеленський.

Президент зазначив, що його попередили про те, що зловмисник говорить з усіма 10-15 секунд, а потім кидає трубку, трохи довше він говорив із журналістами. Проте розмова Зеленського з терористом тривала 7-10 хвилин.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Ми домовилися, що він зробить перший крок. Він відпустить декількох наших людей. Я попросив його відпустити пораненого, вагітну жінку і дитину. Він сказав, що пораненого немає, що це був блеф. Тому домовилися, що він відпустить три людини, і я після цього запишу відео”, — зазначив президент.

Він додав, що домовився з Кривошем і про те, що той випустить усіх людей через пів години після відео Зеленського в соцмережах.

“Приблизно так і відбулось. 30-40 хвилин і він відпустив заручників. Це очевидні для мене кроки. Якщо ми можемо щось робити без штурму, якщо ми можемо не ризикувати життям хоча б однієї людини то я з такими принципами живу, жив і буду жити. Результат — всі живі. Ми не боремося за рейтингами. Ми боремося за життя. Для мене це найголовніша цінність”, — підсумував Зеленський.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Зеленський зробив дивну заяву про спецоперацію у Луцьку: “Це був блеф”(Відео)