facebook

У трейлері гри S.T.A.L.K.E.R. 2 помічений уривок з поеми Тараса Шевченка

У трейлері гри S.T.A.L.K.E.R. 2 помічений уривок з поеми Тараса Шевченка

Компанія Microsoft Xbox Games Showcase презентувала сіквел знаменитої S.T.A.L.K.E.R. від української студії GSC Game World. У трейлері шанувальники помітили уривок з твору “Катерина” Тараса Шевченка.

Йдеться про кадр, який демонструє приміщення з безліччю інкубаторів, де знаходяться істоти, схожі на ембріони. Частину тексту можна побачити на одному з інкубаторів – вона нанесена на скло. Трейлер опублікований на YouTube (відео дивіться в кінці матеріалу).

У грі помічені наступні рядки з поеми “Катерина” (текст приведений на мові оригіналу):

… Не слухала Катерина

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Ні батька, ні неньки,

Полюбила москалика,

Як знало серденько.

Полюбила молодого,

В садочок ходила,

Поки себе, свою долю

Там занапастила…

Після публікації трейлера розробники також розповіли кілька цікавих фактів про гру, пише :

  • На відміну від оригіналу зі зв’язаними між собою локаціями, сіквел буде грою з повноцінним відкритим світом. Карта буде “однією з найбільших, серед тих, що є зараз”.
  • Розробники повністю переосмислили систему симуляції життя A-Life з першої частини. Нова система називається A-Life 2.0 – жителі Зони будуть постійно взаємодіяти між собою і з оточуючими навіть при відсутності гравця.
  • Кожне проходження S.T.A.L.K.E.R. 2 хочуть зробити унікальним. Тобто, гравцеві потрібно буде постійно робити вибір і кожне його рішення буде мати не тільки короткострокові наслідки, а й викличе зміни в усьому ігровому світі. Сюжетна кампанія буде “розгалуженою історією з безліччю різних результатів”.
  • Гра розробляється не тільки для шанувальників оригіналу, але і для новачків – судячи з усього, знайомство з сюжетом попередніх ігор буде необов’язкове.
  • Поки в S.T.A.L.K.E.R. 2 немає навіть приблизної дати виходу. Відомо, що гра пропустить поточне покоління консолей і спочатку вийде на ПК та Xbox Series X, а також в день релізу буде безкоштовно доступна передплатникам Game Pass.
  • Раніше ігрова студія Starni Games з Києва розлютила російського сенатора Франца Клінцевича промороликом до нової стратегії Strategic Mind: Blitzkrieg. У ньому показана альтернативна версія закінчення Другої світової війни: перемога Адольфа Гітлера і захоплення Москви.

  • Comments

    comments

    Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

    У трейлері гри S.T.A.L.K.E.R. 2 помічений уривок з поеми Тараса Шевченка