facebook

Розмір виплат на дітей різко зміниться, українцям розкрили умови: “більше грошей отримають ті…”

У Мінсоцполітики озвучили умови

незабаром збільшиться грошова допомога малозабезпеченим українцям, однак не всім.

Мова йде про малозабезпечених сім’ях з дітьми.

Так, постанову про збільшення розміру матеріальної допомоги вже прийняв Кабінет міністрів. Про це заявила міністр соціальної політики Марина Лазебна в ефірі.

За її словами, буде збільшено рівень забезпечення для дітей – не 115% прожиткового мінімуму, як раніше, а 130% на кожну дитину.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«На 20% буде збільшено допомогу малозабезпеченим сім’ям, де є хоча б двоє дітей. Чим більше дітей – тим більше допомогу”, – розповіла голова соцполітики.

В теж час  Лазебна уточнила, що перед тим як отримати виплату сім’ю перевірять на наявність непрацюючих працездатних осіб.

Нагадаємо, зараз розмір соцдопомоги від держави малозабезпеченим сім’ям з усіма підвищеннями (10% – 20%) і надбавками (250 -500 грн) на дитину становив в середньому 115% від розміру прожиткового мінімуму на дитину, то в другому півріччі розмір такої допомоги становитиме 130% від розміру прожиткового мінімуму на дитину.

до 6 років – 2 416 гривень
від 6 до 18 років – 3 013 гривень.

Марина Лазебна н додала, що зараз скасували норму, яка обмежувала максимальний розмір допомоги (75% рівня забезпечення прожиткового мінімуму для сім’ї). З 1 липня максимальний розмір державної соціальної допомоги вже не може перевищувати прожитковий мінімум для сім’ї.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Розмір виплат на дітей різко зміниться, українцям розкрили умови: “більше грошей отримають ті…”