facebook

Українці отримають довічні виплати, Зеленський вже підписав указ – хто в списку улюбленців

Українці отримають довічні виплати, Зеленський вже підписав указ – хто в списку улюбленців

Всього 40 осіб будуть отримувати соціальну допомогу з боку держави

На сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України оприлюднено укази №291 та №292, в яких зазначається призначення іменних довічних стипендій. Володимир Зеленський призначив їх сорока особам, які зазнали переслідувань за правозахисну діяльність, а також учасникам бойових дій в часи другої світової війни 1939 – 1945 років.

Офіційно в документах зазначено: “Призначити довічні державні іменні стипендії громадянам України, які зазнали переслідувань за правозахисну діяльність” та “Призначити довічні державні стипендії учасникам бойових дій у період другої світової війни 1939 – 1945 років”. При цьому ветеранів у списку 25 осіб з різних областей України, а особистостей, які зазнали переслідувань — 15.

Укази вступають в силу з моменту їх опублікування.

Володимир Зеленський також призначив стипендії імені Левка Лук’яненка певним 11 політв’язням. Вони будуть отримувати її під час незаконного ув’язнення в Російській Федерації і ще протягом року після звільнення. Олексій Бессарабов, Валентин Виговський, Павло Гриб, Володимир Дудка, Микола Карп’юк, Станіслав Клих, Олександр Кольченко, Євген Панів і Олексій Сизонович — список тих, які зараз перебувають в ув’язненні і Юрій Яценко, Геннадій Афанасьєв   будуть отримувати стипендію з моменту звільнення протягом року.

Нагадаємо, серед головних новин за 24 липня: пенсій не вистачає, зайвих звільнятимуть, а українцям подарують квитки в СІЗО.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Українці отримають довічні виплати, Зеленський вже підписав указ – хто в списку улюбленців