facebook

Експерти: Карантин зробив безробітним кожного п’ятого українця

Експерти: Карантин зробив безробітним кожного п’ятого українця


Розрахункові дані аналітиків щодо безробіття в період карантину майже в 10 разів перевищують офіційні дані Держстату.
Приховане безробіття у вигляді скорочення робочого тижня і відправлення в неоплачувану відпустку на піку карантину торкнулося до 3,1 млн українців. Про це у вівторок, 28 липня, повідомив Центр економічної стратегії з посиланням на результати аналізу даних соціологічних опитувань.
Це число становить 17% від усього працездатного населення України. Також, згідно із соціологічними опитуваннями, роботу тимчасово могли втратити до 2,8 млн осіб, або 16% від робочої сили.
“При цьому офіційні джерела свідчать, що постраждалих в рази менше. За даними Держстату, роботу втратили всього близько 368 тисяч українців – 2% від робочої сили”, – підкреслюють в ЦЕС.
Експерти відзначають, що карантинні звільнення були зосереджені серед певних галузей і серед працюючих неофіційно – в основному це менш забезпечені громадяни, у яких немає фінансової “подушки безпеки” на випадок звільнення.
Нагадаємо, раніше Державна служба зайнятості опублікувала портрет безробітного українця. За її даними, в Україні у половини безробітних є диплом про вищу освіту. При цьому майже 60% безробітних – жінки.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Експерти: Карантин зробив безробітним кожного п’ятого українця