facebook

Чому не можна викидати їжу?

Їжа – одна з головних потреб людства. А чи знаєте ви, що в світі дуже близько 108 млн людей голодають. В той час, як наші столи вгинаються від смачної різноманітної їжі, рештки якої ми інколи безжально викидаємо у смітник,в деяких країнах люди гинуть від голоду.

Треба зізнатися, що і я колись без зайвих думок викидала залишки їжі у смітник. Та щось перевернулося в мені після того як я прочитала свідчення Глорії Поло у книзі «Вражена блискавкою». Серед безлічі повчальних моментів у цій книзі, найбільше мене вразила розмова Глорії з Творцем, в якій її було звинувачено в тому, що вона викидала їжу, а ще їй було дано побачити і відчути, скільки діточок помирало і корчилося від голоду в цей момент.

Треба сказати, що ми і справді часто надміру дбаємо про їжу. Особливо це видно під час святкування весіль, днів народження,великих свят. Столи українців в буквальному сенсі «вгинаються». Ми готуємо значно більше, ніж можемо з’їсти. Хоча в Італії, наприклад, готують невеликими порціями, так, щоб відразу з’їсти все. Українцям ще цього треба вчитися, адже незважаючи на невисокий рівень життя в країні, холодильники і столи українців завжди повні.

Що зробити, щоб їжа не залишалася? Можна почати із правильного розрахунку «своїх сил». Не купляти більше продуктів, ніж треба. Готувати стільки, щоб все з’їсти за один прийом (чи розрахувати на кілька прийомів). Дбати про збалансоване, правильне харчування. Якщо їжа все ж таки залишається, подумати, кого нею можна нагодувати, щоб вона не зіпсувалася.

Якщо дотримуватися цих простих правил, то з часом це ввійде в звичку вашої сім’ї, і проблема зникне сама собою. А ще, це дозволить заощадити певну суму грошей із сімейного бюджету!

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Чому не можна викидати їжу?