facebook

Зміни клімату можуть забрати набагато більше життів, ніж COVID-19, – Білл Гейтс

Зміни клімату можуть в найближчі десятиліття призвести до загибелі набагато більшої кількості людей, ніж можуть померти від пандемії COVID-19.


Про це у своєму блозі GatesNotes написав засновник компанії Microsoft Білл Гейтс, передає УНН.

“Глобальна криза шокувала світ. Це спричиняє трагічну кількість смертей, змушує людей боятися виходити з дому і призводить до економічних труднощів, які не спостерігались протягом багатьох поколінь. Її наслідки буяють по всьому світу. Очевидно, я кажу про COVID-19. Але всього за кілька десятиліть так само можна буде сказати і про іншу чергову глобальну кризу: зміну клімату. Якою б не була жахливою ця пандемія, зміни клімату можуть бути гіршими”, – написав Білл Гейтс.

Він зазначив, що розуміє, що думати про зміни клімату зараз складно, особливо враховуючи пандемію COVID-19.

“Але той факт, що різке підвищення температури здається далеким майбутнім, не робить проблему меншою і єдиний спосіб уникнути найгірших можливих кліматичних наслідків – прискорити наші зусилля зараз. Навіть коли світ працює над тим, щоб зупинити новий коронавірус і почати відновлюватись від нього, нам також потрібно діяти зараз, щоб уникнути кліматичної катастрофи, створюючи та впроваджуючи інновації, які дозволять нам ліквідувати наші викиди парникових газів”, – написав Білл Гейтс.

За його словами, хоча через пандемію і відбулося зниження економічної активності а в повітря викидається менше парникових газів – цього недостатньо для боротьби зі змінами клімату, оскільки експерти кажуть, що викиди скоротилися на 8%. Тобто, замість 51 млрд тонн вуглецю, викидається в повітря 47 млрд тонн.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Подумайте, що потрібно для досягнення цього 8% зменшення. Померло понад 600 тис. людей, а десятки мільйонів залишаються без роботи. Цього квітня рух автомобілів був удвічі меншим, ніж у квітні 2019 року. Повітряний рух практично припинився на місяць”, – додав Білл Гейтс.

Він додав, що шкода від змін клімату буде набагато тривалішою, ніж від COVID-19.

“Якщо ви хочете зрозуміти, яку шкоду завдадуть зміни клімату, подивіться на COVID-19 і поширте весь біль на набагато довший період. Втрата життів та економічна бідність, спричинена цією пандемією, знаходиться нарівні з тим, що буде відбуватись регулярно, якщо ми не ліквідуємо викиди вуглецю у світі. Давайте спочатку подивимося на втрату життів. Скільки людей помре через COVID-19 в порівнянні з кліматичними змінами?… До 2060 року зміни клімату можуть бути настільки ж смертельними, як і COVID-19, а до 2100 року можуть бути в п’ять разів смертельними”, – написав Білл Гейтс.

За його словами, як людство намагається знайти вакцину від COVID-19 – так само потрібно шукати нові інструменти для боротьби зі змінами клімату.

Також він додав, що наслідки змін клімату будуть найгіршими для тих людей, які чинили найменший вплив на клімат.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Зміни клімату можуть забрати набагато більше життів, ніж COVID-19, – Білл Гейтс