facebook

Тихановська закликала білорусів до масових протестів і страйків

Головна суперниця Олександра Лукашенка на президентських виборах Білорусі Світлана Тихановська закликала білорусів вийти на мирні мітинги по всій країні 15 та 16 серпня.

Про це йдеться у її відеозверненні, яке поширив офіційний телеграм-канал команди Тихановської.

За її словами, мітинги потрібні, щоб зупинити насильство.

Це перше відео після її тривалої мовчанки. Після виборів в інтернеті з’явилося відео, на якому Тихановська закликала не виходити на протести.

Нам потрібно зупинити насильство на вулицях білоруських міст. Я закликаю владу припинити це і піти на діалог. Я прошу всіх мерів міст 15 і 16 серпня виступити організаторами мирних масових зібрань у кожному місті”, – заявила Світлана Тихановська у новому звернені.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За словами опозиціонерки, там, де виборчі комісії сумлінно рахували голоси на виборах, її підтримало 60-70% білорусів.

Білоруси вже ніколи не захочуть жити зі старою владою. У його (Лукашенка – Ред.) перемогу ніхто не вірить”, – сказала Світлана Тихановська.

Ми завжди говорили, що захищати свій голос треба законним і мирним шляхом. А влада перетворила вихід громадян на вулицю на бойню“, – додала опозиціонерка.

Вона подякувала заводам і компаніям, які приєдналися до страйку.

Давайте разом захистимо наш вибір. Не залишайтеся осторонь. Наші голоси мають бути почуті”, – закликає білорусів у відео Тихановська.

11 серпня в інтернеті з’явилось відео, на якому знервована Світлана Тихановська зачитала з папірця заклик до білорусів не виходити на протести. Його не поширював штаб політика.

На зверненні вона у тому ж одязі, в якому ходила у ЦВК після виборів, після чого зникла. Білоруські опозиційні ресурси припускають, що вона зробила цей запис під тиском.

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус заявив, що Світлана Тихановська перебуває в країні.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Тихановська закликала білорусів до масових протестів і страйків