facebook

За два тижні до 1 вересня: в МОН вирішили змінити систему навчання в школах

У Міністерстві освіти і науки прийшли до висновку ввести нову систему навчання в школах і університетах вже з першого вересня.

Як пише РБК-Україна, в Міністерстві освіти і науки, відштовхуючись від досвіду зарубіжних шкіл в Канаді і Великобританії пропонують українським школярам вчиться за правилом “бульбашки”.

Ця система полягає в тому, що класи будуть функціонувати окремо один від одного не перетинаючись. В такому випадку якщо хто-небудь з дітей захворіє, на карантин піде не вся школа, а тільки один клас.

Крім вимог про скорочення учнів в класах, моніторингу стану здоров’я фахівці рекомендують кожному учню завести щоденник температури.

Розглядається також питання про додаткове фінансування викладачів, так як поділ класів на групи понесе додаткове навантаження для вчителів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, що згідно із заявою глави Кабінету міністрів України Дениса Шмигаль, зробленого 8 серпня, в питанні про формат нового навчального року була внесена ясність: прем’єр-міністр зазначив, що “нормальний” навчальний рік буде розпочато з 1 вересня у всіх карантинних зонах, крім ” червоної “.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

За два тижні до 1 вересня: в МОН вирішили змінити систему навчання в школах