facebook

Армію “роздягають”: у Міноборони провалили план закупівлі зимової форми для військовиків

Половина українських військових частин досі отримує харчі за «старим» куцим меню. А взимку армійці взагалі ризикують залишитись голими й босими – через корупційні схеми та лобіювання конкретних постачальників

«Я абсолютно впевнена і знаю, що до 2014 року кожен аутсорсер мав «свою» людину в Міноборони, якій вони заносили конверти. І підозрюю, що така ж ситуація відбувається прямо зараз», – зазначає екскерівниця реформи харчування ЗСУ Діана Петреня.

Та якщо харчується українська армія все ж таки безперебійно, то проблема з військовою формою набирає обертів. «СтопКор» надіслав інформаційний запит, щоб дізнатися, як Міністерство оборони виконує план закупівель на рік.

Відповідь вражає: станом на кінець липня договорів на постачання речового майна укладено лише на 48%, тоді як торік на цей же період їх було 88%. Це означає, що одягати армію, вочевидь, не збираються. Адже зимову форму одягу військовики зазвичай отримують у вересні-жовтні. А її виготовлення та постачання на склади займає чимало часу – приблизно два місяці. За словами представника швейної компанії, нараз відсутні договори на верхній одяг.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Армію “роздягають”: у Міноборони провалили план закупівлі зимової форми для військовиків