facebook

Як діяти вчителю, якщо в учня з’явилися симптоми COVID-19: роз’яснення МОЗ

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов надав чіткі роз’яснення, як відбуватиметься навчання в школах та що робити, якщо в учня запідозрили коронавірус.


Якщо працівники школи запідозрили в учня симптоми коронавірусу, його треба негайно ізолювати від інших учнів та відвести до окремої кімнати. На школяра необхідно вдягнути захисну маску, а приміщення, в якому він знаходився – ретельно провітрити та зробити дезінфекцію відповідних поверхонь, яких він міг торкатися.

Про це розповів Міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час брифінгу 27 серпня.

Вчитель обов’язково має повідомити батьків цього учня та викликати швидку. Якщо ж симптоми будуть незначними – тоді відправити дитину на лікування додому, – зазначив Степанов.

Він додав: після того, коли буде зроблене відповідне тестування і якщо діагноз підтвердиться, весь клас повинен відправлятися на самоізоляцію. Рішення щодо самоізоляції ухвалює безпосередньо епідеміолог – лікар, який проводить епідеміологічне розслідування і на основі нього приймає рішення щодо відправки класу на самоізоляцію.

Він додав, що навчання буде відбуватися у всіх школах України, за винятком шкіл, які знаходяться в червоних рівнях небезпеки. В зелених та жовтих зонах вчителі можуть працювати в класі без маски за умови дотримання відповідної дистанції. Або ж використовувати захисний щиток.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Заради здоров’я наших дітей, ми рекомендуємо, щоб були розроблені маршрути наших учнів в школах. Зазвичай, в школах є не один вхід, тому ми рекомендуємо максимально відкрити всі входи і виходи. Розпочинати уроки бажано в різний час. Працівники школи, всі без виключення, повинні проходити температурний скринінг перед тим, які сідати на своє робоче місце.

Він наголосив, що учні 1-4 класів можуть перебувати на території школи без захисної маски.

Ми розуміємо, що вчителям буде дуже складно слідкувати за маленькою дитиною. Окрім того, ця категорія дітей дуже рідко хворіє на коронавірусну хворобу, – підсумував Максим Степанов.

Також він рекомендував мінімально пересуватися учням між класами, а уроки проводити в одному класі. Що стосується антисептиків, то їх радить встановити виключно на вході в школу.

З повним переліком рекомендацій МОЗ можна ознайомитися тут.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Як діяти вчителю, якщо в учня з’явилися симптоми COVID-19: роз’яснення МОЗ