facebook

Аваков різко розкритикував ідеї Фокіна щодо Донбасу

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розкритикував висловлювання щодо Донбасу Вітольда Фокіна, першого заступника голови української делегації у Тимчасовій контактній групі.

Пан Фокін, який увійшов до складу ТКГ близько двох тижнів тому, дав інтерв’ю виданню “Страна”, де зробив кілька резонансних заяв.

Він заявив, що виступає за надання особливого статусу всьому Донбасу, включно з територіями, які зараз перебувають під контролем України.

Окрім того, він сказав, що є прихильником загальної амністії. На його думку, це крок, який дозволить припинити війну.

На ці ідеї, озвучені представником України, різко відреагували не лише звичайні користувачі соцмереж, а й низка українських політиків. В Офісі президента вже запевнили, що не варто сприймати заяви Фокіна як офіційну позицію Києва.
“Провокація” і “капітуляція перед Росією”
Міністр Аваков в понеділок назвав заяву Фокіна провокативною і такою, що “не відповідає національним інтересам”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Заява представника України у ТКГ В. Фокіна про загальну амністію та особливий статус для всієї території Донбасу є провокативною і не відповідає національним інтересам. Пам`ятаємо про те, що за кожен клаптик української землі на Донбасі загинули тисячі наших солдатів”, – заявив Аваков.

Висловлювання Фокіна засудили і в партії “Європейська солідарність”. Там закликали виключити його зі складу ТКГ.

У Мінських угодах ідеться про особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, Фокін пропонує особливий статус для усього Донбасу. Представник України у переговорній групі пропонує росіянам навіть більше, ніж вони просять“, – обурюються в “ЄС”.

Український активіст, журналіст Юрій Бутусов, який давно висвітлює ситуацію на Донбасі, так само оцінює слова Фокіна категорично: “Це капітуляція перед Путіним і визнання окупації Донбасу і Криму”

На його думку, якщо Фокіна негайно не звільнять з ТКГ, а його висловлювання не засудить Володимир Зеленський, то це означатиме, що керівники країни шукають способи реалізувати “зрадницький план”.

Голова президентської партії “Слуга народу” Олександр Корнієнко у розмові з журналістами не виключив, що із Фокіним у зв’язку із його заявами проведуть зустріч для консультацій.

Володимир Зеленський ввів Вітольда Фокін до складу ТКГ 18 серпня. Вже 19 серпня той зробив іншу резонансну заяву, сказавши, що “Росію варто зрозуміти” – мовляв, якби вона не захопила Крим, то туди прийшли б американці.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Аваков різко розкритикував ідеї Фокіна щодо Донбасу