facebook

Майже 90% українців хочуть, щоб держава інвестувала кошти в розвиток інфраструктури

89.8% українців підтримують, щоб держава вкладала кошти в розвиток інфраструктури (будівництво/ремонт доріг, мостів, транспортних розв’язок, дитячих садочків, шкіл, лікарень, поліклінік, спортивних майданчиків, стадіонів тощо).


5,4% – не підтримують таке рішення. Про це йдеться в результатах опитування “Національна програма «Велике будівництво»”, яке провів Київський міжнародний інститут соціології (КМІС).

Про існування Національної програми «Велике будівництво» чули 28,8% респондентів.

На запитання щодо пріоритетних об’єктів для реконструкції і будівництва у своєму населеному пункті з зазначеного переліку відповіді респондентів розподілилися таким чином:

дороги – 49,2%;
лікарня (зі стаціонаром) – 35%;
школа – 26,3%;
дитячий садок – 21,6%;
амбулаторія (поліклініка) – 13,3%;
стадіони та спортмайданчики – 11,7%.
Разом з цим, 85,2% респондентів вважають, що роботи із будівництва та реконструкції об’єктів транспортної та соціальної інфраструктури не варто зупиняти через епідемію, протилежної думки – 9,1% опитаних.

Дослідження громадської думки проходило з 6 по 19 серпня 2020 року. Методом особистого інтерв’ю опитано 2049 респондентів, що мешкають у 110 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим) за 4-х ступеневою стохастичною вибіркою, що репрезентативна для населення України віком від 18 років.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн–ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8% — для показників близьких до 25%, 2,0% — для показників близьких до 10%, 1,4% — для показників близьких до 5%.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Майже 90% українців хочуть, щоб держава інвестувала кошти в розвиток інфраструктури