facebook

Лукашенко закриває кордони з Україною, Польщею та Литвою

Лукашенко закриває кордони з Україною, Польщею та Литвою

Чинний очільник Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь закриє свої кордони для сусідніх країн.
Мовиться лише про Україну, Польщу та Литву.

Відповідну інформацію оприлюднили російські ЗМІ, повідомляє 24 канал.

Новина доповнюється…

Нагадаємо, хасиди виконали Гімн України кордоні з Білоруссю, через який вони сподівалися потрапити на святкування єврейського Нового року в Умані.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Про це пише Обозреватель.

Незважаючи на блокування пересування, хасиди не звинуватили в цьому Україну, зазначивши, що розуміють складну ситуацію, яка склалася внаслідок пандемії коронавірусу.

На знак своїх дружніх намірів вони також кілька разів проскандували “Слава Україні!” і заявили, що підтримують президента України Володимира Зеленського.

“Ми хотіли показати всім українцям, що ми любимо Україну! І ми розуміємо, що закриття кордонів – це не вина України, а вина коронавірусу, світової проблеми. Тому ми говоримо всім, що ми любимо Україну. Слава Україні!” – сказав голова хасидської громади Умані Ехіель Штерн.

Зі свого боку головний рабин України та Києва Моше Реувен Асман зазначив, що було б правильно пустити хасидів помолитися в Умані.

“Я подивився це радісне, цікаве відео. Я думаю – ось справжні патріоти України! Вони з радістю роблять дружбу між Ізраїлем і Україною. Я думаю, що саме цих справжніх патріотів України потрібно пустити в Умань помолитися – з обережністю, з усіма законними моментами. Ці люди в усьому світі зроблять Україні велику-велику шану”, – вважає він.

Однак депутат Кнесету, голова Міністерства вищої освіти і Міністерства водних ресурсів Ізраїлю Зеєв Елькін закликав євреїв-хасидів, які сподіваються потрапити в Україну через Білорусь, повернутися додому.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Лукашенко закриває кордони з Україною, Польщею та Литвою