facebook

Вогонь у відповідь по ворогу і “невиправдані втрати”: для бійців ЗСУ на Донбасі вигадали нові штрафи

Міністр оборони України Андрій Таран зобов’язав штрафувати військових за відкриття вогню у відповідь на обістріли окупантів

Про це повідомляє Politeka з посиланням на публікацію в соцмережі журналіста Юрія Бутусова.

Так, Бутусов повідомив, що Міноборони наказало штрафувати солдат ЗСУ за відкриття вогню у відповідь по російським військам. Також, знгідно з наказом, відтепер будуть штрафувати українських командирів за “невиправдані бойові втрати”.

За словами Бутусова, відповідним наказаом Тарана сам захист Батьківщини офіційно прирівняно до адміністративного правопорушення.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Мова йде про наказ №330 міністра оборони України Андрія Тарана від 16.09.2020.

Цей наказ – підстава притягнути до кримінальної відповідальності самого Тарана, президента Зеленського і головнокомандувача ЗСУ Хомчака, якщо вони наважаться вимагати виконання зрадницьких вимог свого наказу, і якщо вони його негайно не скасують“, – заявив Бутусов.

Журналіст також оприлюднив фотографії наказу, який вже надійшов у військові частини на фронті.

Також в наказі прописані всі можливі порушення, за які мають нести відповідальність військові, і суми передбачених за це штрафів.

Бутусов впевнений, що даний наказ суперечить Конституції України, законодавству, які вимагають захищати країну від агресора, а такого “антидержавної маячні” немає в жодній країні НАТО.

Визначити “невиправдані бойові втрати” може тільки суд, а не наказ міністра. Це не штрафом карається, а вироком, проведенням військово-тактичної експертизи. Навіщо це зроблено? Зеленський по суті руками Тарана не штрафує – а називає службовим правопорушенням захист України“, – заявив Бутусов.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Вогонь у відповідь по ворогу і “невиправдані втрати”: для бійців ЗСУ на Донбасі вигадали нові штрафи