facebook

Організатори «Євробачення» розробили чотири сценарії проведення конкурсу в 2021 році

Концертна зала «Ахой» у Роттердамі, яка мала бути місцем проведення «Євробачення-2020», може прийняти пісенний конкурс і в 2021 році
Організатори пісенного конкурсу «Євробачення» розробили чотири варіанти його проведення, які враховують різні прогнози ситуації з пандемією коронавірусу. Так вони хочуть гарантувати, що у 2021 році конкурс точно відбудеться. Остаточний вибір на користь одного зі сценаріїв зроблять на початку 2021 року, повідомляє Громадське.

Сценарій 1. Нормальне «Євробачення».

Жодних обмежень на кількість учасників, глядачів у залі й позаконкурсних виступів (дев’ять) не буде — залишать усе так, як було в докарантинні часи.

Ймовірність цього сценарію значною мірою залежить від того, чи буде до того часу вакцина від COVID-19 або принаймні надійне тестування на коронавірус.

Сценарій 2. Соціально дистанційоване «Євробачення».

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Усі присутні на місці проведення конкурсу мають дотримуватися обов’язкової дистанції в півтора метра. Кількість глядачів, відповідно, обмежать, як і учасників національних делегацій. При цьому кількість позаконкурсних виступів лишиться такою ж, як і зазвичай.

Аби визначити, хто саме зможе приїхати (квитки на «Євробачення-2020» автоматично дійсні і на конкурс 2021 року), проведуть «чесний жереб». Тим, кому не пощастить, повернуть кошти.

Сценарій 3. «Євробачення» з обмеженнями на подорожі.

Цей сценарій зберігає більшість обмежень попереднього, але враховує ще один момент: заборону на в’їзд до Нідерландів або виїзд із країни-учасника «Євробачення» через коронавірус.

У такому разі організатори передбачають можливість виконання конкурсних виступів із території своєї країни. Як це буде організовано технічно — не уточнюють, лише зазначають, що такі виступи також транслюватимуться наживо.

Сценарій 4. «Євробачення» на карантині.

Це крайній варіант проведення конкурсу в разі, якщо в Нідерландах введуть карантин. Тоді на місці проведення не буде глядачів, національних делегацій і взагалі ніяких позаефірних заходів довкола «Євробачення».

Усі учасники конкурсу виконуватимуть свої пісні з дому, їх транслюватимуть наживо і зводитимуть у єдиний концерт — приблизно так само, як це буде на «Дитячому Євробаченні» в листопаді цього року, кажуть організатори.

Додамо, що пісенний конкурс «Євробачення» відбувався щорічно з 1956 року, але через пандемію коронавірусу шоу 2020 року скасували — воно мало пройти у Роттердамі з 12 до 16 травня. Україну мав представляти гурт Go_A з піснею «Соловей».

Організатори «Євробачення» після цього домовилися про проведення пісенного конкурсу Євробачення-2021 у Роттердамі в концертному залі «Ахой» (Ahoy Arena) 18, 20 (півфінали) і 22 травня (фінал) 2021 року.

Незмінним залишиться і гасло «Євробачення-2021» (Open Up), і ведучі шоу — актори, телеведучі та співаки Шанталь Янцен, Ян Сміт і Едсілія Ромблі та влоґерка, візажистка Нікі де Яґер.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Організатори «Євробачення» розробили чотири сценарії проведення конкурсу в 2021 році