facebook

“Упороті і бєстолочи”. Ніцой жорстко “рознесла” їх – їм байдуже!

Українська письменниця Лариса Ніцой в одному з київських супермаркетів влаштувала скандал. За її словами, касир відмовилася говорити з нею українською мовою, спілкуючись російською.

Про це повідомила в Facebook. Ніцой сказала, що навіть після її прохання касир відмовилася говорити з нею українською. При цьому жінка зауважила, що вона з Владивостока (Росія).

Чому мені не переходити на російську? Ви не любите російську мову? У мене є конституційне право розмовляти моєю мовою”, – говорила касирка.

Однак письменниця відповіла, що у неї російська мова асоціюєтеся з ворогом, який на “війні вбивав її друзів”.

У Конституції ніде не написано, що ви мене в магазині повинні обслуговувати російською. Більш того, в Україні діє закон про мову, в якому сказано, що в публічному просторі застосовується українська мова. Тому закон на моїй стороні. Якщо ви не вірите мені, я викличу поліцію і нехай вона вам пояснить”, – відзначала Ніцой.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Письменниця продовжила, що після звернулася до адміністратора, щоб той владнав конфлікт. Після недовгих суперечок між Ніцой і касиркою, адміністраторка сказала, щоб співробітницяв магазині спілкувалася українською мовою.

Вони і далі беруть на роботу упоротих і “бєстолочєй”. Їм усім разом байдужі наші почуття, травми, болю, наша історична правда і що у нас хтось там гине … Їм байдуже, що через ці тупих розмов і сварок ми не будуємо Україну. ми не можемо впрягтись в одну упряж, щоб спільно йти до мети. до процвітання нашої країни. Їм на це плювати “, – підсумувала Ніцой.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Упороті і бєстолочи”. Ніцой жорстко “рознесла” їх – їм байдуже!