facebook

Школи можуть відмовитися від оцінок на час карантину: для певних предметів вистачить «зараховано»

Під час проведення дистанційного навчання школи можуть відмовитися від традиційної 12-бальної шкали оцінювання та оцінювати знання учнів за власними критеріями. Учням можуть ставити «зараховано»/«незараховано», якщо хоча б половина уроків проводилася віддалено.
Про це повідомили у Міністерстві освіти та науки.

Така можливість для шкіл визначена у законі про «Про повну загальну середню освіту». Зокрема, у ст. 17 закону зазначено, що освітні заклади можуть оцінювати учнів за власною шкалою. Але згодом ця шкала має бути обов’язково переведена у бали.

Таке оцінювання вчителі можуть використовувати для предметів «Фізична культура», «Трудове навчання», «Образотворче мистецтво», «Музичне мистецтво», «Основи здоров’я» та інших окремих предметів варіативної складової.

Як працюють школи під час карантину?

Під час карантину в Україні школи можуть працювати як в очному, так і в змішаному форматі, коли деякі класи переводять на дистанційний режим. Те, як працюватиме конкретний освітній заклад, залежатиме від того, до якої карантинної зони він потрапить.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Школи у населених пунктах, котрі потрапили до найвищої «червоної» зони епідеміологічної небезпеки не зможуть приймати учнів очно взагалі. Проте рішення про закриття шкіл мають ухвалити спільно місцева та центральна влада.

У «помаранчевих» зонах навчання змішане — тобто якість класи ходять у школу, а якісь вчаться онлайн. Там школу або дитсадок можуть закрити узагалі, якщо на карантин відправлять понад 50% класів.

Як діє поділ на зони?

У межах адаптивного карантину для різних зон діють різні обмеження. Населені пункти, які перебувають в тій чи іншій зоні, переглядають щотижня. Актуальний поділ від 21 вересня можна переглянути за посиланням.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Школи можуть відмовитися від оцінок на час карантину: для певних предметів вистачить «зараховано»