facebook

У Києві викинулися з вікна двоє хворих на COVID-19: як вірус пов’язаний із суїцидом і хто в зоні ризику

Жахлива трагедія трапилася в інфекційній лікарні №4 в Києві. Там двоє чоловіків із різницею в один день, 21 і 22 вересня, скоїли самогубства. Вони вистрибнули з вікна другого поверху центрального корпусу. Обидва пацієнти, 68-ми та 42-х років, були заражені коронавірусом.

Світові медичні ЗМІ стверджують, що існує зв’язок між вірусом і суїцидом. Навіть ті, хто пройшов крізь пекло хвороби, після одужання можуть мати серйозні психологічні проблеми, що здатні довести їх до самогубства.

Загинули на місці.

Висота, з якої викинулися чоловіки, не така й велика, але через те, що внизу був асфальт, обидва загинули на місці. Зараз у лікарні перебуває поліція, яка розбирається в причинах смерті й стежить за порядком.

Як розповів OBOZREVATEL один із лікарів медзакладу на умовах анонімності, обидва пацієнти хворіли на COVID-19. “Що з ними трапилося, чи страждали вони іншими захворюваннями, невідомо“, – пояснив медик.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Це вже не перший випадок, коли люди, що хворіють на коронавірус, покінчили життя самогубством. Наприклад, нещодавно в Харкові викинувся з вікна відомий у місті лікар.

Перед цим він вилікувався від СOVID-19. Стан його був середньої тяжкості, деякий час перебував на кисні. Один з його знайомих лікарів припустив, що нібито цей вірус міг подіяти на центральну нервову систему.

Пандемія має психологічні наслідки

Міжнародний медичний журнал (видає Оксфордський університет) опублікував статтю “Вплив пандемії СOVID-19 на рівень самогубств”.

За даними досліджень, є докази того, що пандемія коронавірусу має глибокі психологічні та соціальні наслідки, й збережуться вони, найімовірніше, найближчими місяцями, а то й роками. СOVID-19 пов’язаний із тривогою, страхом зараження, депресією і безсонням як серед звичайних людей, так і серед медиків.

Також підвищений ризик суїциду мають ті, хто вижив після цієї хвороби. Особливо ті, хто переніс її важко. Стрес від звістки про діагноз СOVID-19, страх заразити інших, госпіталізація, симптоми, перебування в реанімації, а також можливі економічні труднощі та втрата доходу можуть призвести розвитку депресії.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У Києві викинулися з вікна двоє хворих на COVID-19: як вірус пов’язаний із суїцидом і хто в зоні ризику