facebook

В Україні заговорили про повернення жорсткого карантину: “Припинити будь-які контакти між людьми”

Лікарі пояснили, чи потрібно повернення жорсткого карантину в Україні.

Про можливість повернення жорсткого карантину в Україні розповіли профільні лікарі. Медики висловили думки щодо необхідності посилення обмежень. За їхніми словами, наслідки жорсткого карантину не повинні перевищувати наслідки від хвороби.

Про це йдеться в матеріалі “РБК-Україна” “Знову під замок. Чи загрожує українцям жорсткий карантин”.

Лікар-інфекціоніст Федір Лапій пояснив, що з одного боку – якщо інфекція передається повітряно-крапельним шляхом, то для її припинення “потрібно припинити будь-які контакти між людьми, що і передбачав жорсткий карантин”.

“Якщо говорити з точки зору інфекціоніста, то ситуація виглядає так: якщо інфекція передається повітряно-крапельним шляхом, то для її припинення потрібно припинити будь-які контакти між людьми, що і передбачав жорсткий карантин. Але наслідки жорсткого карантину не повинні перевищувати наслідки від хвороби, тому що економіці треба жити”, – сказав він в коментарі.
Федір Лапій
На його думку, введення жорсткого карантину цієї весни було правильним рішенням. Проте зараз оптимальним підходом є саме адаптивний карантин, навіть попри те, що ця модель потребує коригування.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Водночас епідеміолог і керівник Національної експертної групи з інфекційного контролю Андрій Александрін розповів, що зараз є більш важливе питання. Мова йде про підготовку до осінньо-зимового сезону і введення програми інфекційної безпеки.

“Держава за останні вісім місяців ніяк не підготувалася, провалила підготовку до сезону гострих респіраторних захворювань, не відпрацювала соціально критичні об’єкти: садочки, школи, лікувальні заклади і т. д., хоча ми розробили відповідні програми”, – сказав він.
Андрій Александрін

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

В Україні заговорили про повернення жорсткого карантину: “Припинити будь-які контакти між людьми”