facebook

Львівські лікарі витягли батарейку зі шлунка 3-річної дівчинки (ФОТО)

У п’ятницю, 9 жовтня, лікарі львівського ОХМАТДИТу витягли зі шлунка 3-річної мешканки Червонограда батарейку.

Сторонній предмет, який маленька пацієнтка проковтнула, вдалося дістати без хірургічного втручання за допомогою ендоскопа.

Про це пише zaxid.net.

Як повідомили на сторінці Львівської обласної дитячої клінічної лікарні ОХМАТДИТ, 3-річна дівчинка проковтнула батарейку і незізнавалася матері, що саме. Вона лише сказала, що щось проковтнула. Коли жінка обстежила кімнату, то помітила, що в настільних вагах бракує однієї плоскої батарейки (схожої на велику таблетку). Жінка вирішила відвезти дитину у лікарню.

Спочатку сторонній предмет у шлунку дитини виявила лікарка-ендоскопістка Марта Лучак.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Лікарі обійшлися без відкритої операції та з допомогою ендоскопа дістали стороннє тіло. Це не так легко зробити, адже лікарі оперують на відстані, батарейка слизька і вислизає, доводилося робити кілька спроб, щоб її витягнути. Дівчинці пощастило, адже батарейка не встигла наробити біди», – повідомили після успішної операції на сторінці ОХМАТДИТу у Facebook.

«Дівчинку ми прооперували ендоскопічно під загальним наркозом. Батарейку дістали вчасно, вона не встигла зашкодити маленькому шлунку», – розповіла Марта Лучак.

Адже небезпека полягає у тому, що коли дитина ковтає батарейку і її не витягти вчасно, то під дією шлункового соку вона може окислитися та викликати ерозії у слизовій органів травлення.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Львівські лікарі витягли батарейку зі шлунка 3-річної дівчинки (ФОТО)