facebook

Народний депутат Олександр Качура вважає, що Україна “буде зобов’язана” закуповувати цей препарат у Росії.

У президентській партії “Слуга народу” виступили з несподіваною пропозицією щодо російської вакцини від коронавіруса. Народний депутат Олександр Качура вважає, що Україна “буде зобов’язана” закуповувати цей препарат у Росії.

Він вважає, що якщо ефективність російської вакцини від COVID-19 буде доведена і дійсно будуть відповідні рекомендації, то “ми будемо зобов’язані домовлятися і купувати”. З такою резонансною заявою Качура виступив в ефірі одного з телеканалів.

Я скажу зараз те, за що напевно частина фракції СН закидає мене камінням, але я вважаю, що на першому місці має бути здоров’я громадян… Якщо російська вакцина покаже свою ефективність, будуть рекомендації відповідні, ми не маємо права не скористатися цією можливістю, будемо зобов’язані домовлятися і купувати, я вважаю”, — заявив Качура.

На думку Качури, українська влада “не має права не скористатися цією можливістю, щоб врятувати навіть одне людське життя в нашій країні”.

Як відомо, 15 серпня МОЗ Росії повідомив про створення першої партії вакцини проти коронавіруса — Супутник V, якою вже прищепилася дочка російського президента Володимира Путіна. Що важливо розуміти, російську вакцину, якою Путін вирішив масово прищепити росіян від коронавіруса, розкритикували світові експерти в області охорони здоров’я. Вони вважають, що російська вакцина не пройшла всіх необхідних випробувань, тому може бути небезпечна для здоров’я людей.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Через це не тільки ВООЗ, а й місцева Асоціація організації клінічних досліджень безуспішно радили Міністерству охорони здоров’я РФ утриматися від реєстрації вакцини. Підстава для таких рекомендацій — обмежені дані щодо ефективності і той факт, що в світі є чимала кількість розробок, які зайшли набагато далі, ніж вакцина, розроблена в РФ, однак які очікують на повноцінне завершення випробувань і перекваліфікацію ВООЗ.

Але команда Путіна і сам президент Росії запевняють, що російська вакцина від коронавіруса асболютно безпечна для людей. Препарат вже відправили до Білорусі і Венесуели, щоб випробувати вакцину на добровольцях.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Народний депутат Олександр Качура вважає, що Україна “буде зобов’язана” закуповувати цей препарат у Росії.