facebook

Вчителька накинулася на ученицю через українську мову, освітянку звільнили (відео)

Батьки п’ятикласниці не виключають, що звернуться до суду, бо тепер їхній доньці треба працювати з психологами.

В Одесі звільнили вчительку, яка на уроці нагримала на п’ятикласницю за те, що та розмовляє українською. Дівчинка забула вдома альбом, а коли сказала про це вчительці українською, та розлютилася й почала кричати. Заспокоїлася лише, коли учениця заплакала, пише ТСН.

Урок був останній і батьки зустріли доньку, яка ще не встигла заспокоїтися, – перелякану і в сльозах.

“Вона так плакала, кричала: “Я не хочу назад до школи”. Я зізнаюся, що реакція була у мене дуже емоційна”, – говорить Марія Мостовчук, мати п’ятикласниці.

Жінка пояснює: донька часто записує уроки на диктофон, аби потім вдома ще раз прослухати тему. Так було й цього разу – тож інцидент потрапив на аудіо випадково. 11-річна Леся виросла в україномовній родині, але жодних проблем через мову дотепер не мала.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Учні гімназії, де трапився скандал, розповідають: вчителька малювання взагалі легко виходить з себе, часто кричить і грубо розмовляє.

Викладачка – пенсійного віку. Її поведінку колеги пояснюють втомою та професійним вигоранням. Зустрітися з нею не вдалося – після скандалу вона у школі не з’являлася. Директорка, хоч і погоджується, що такий вчинок не гідний педагога, каже: раніше жодних претензій до викладачки не було.

Реакція міського департаменту освіти була блискавичною – його очільниця опублікувала пост у соцмережі з обуренням та вибаченнями. І вже наступного робочого дня в школі був наказ про звільнення вчительки за аморальний вчинок.

“Як мама, як людина була шокована, і справа навіть не в мові, щодо якої йде суперечка, а в тоні і в тому, який тиск йде на дитину, і це неприйнятно за жодних умов”, – зазначає директорка департаменту освіти та науки Одеської міськради Олена Буйневич.

Вчителька наказ про звільнення отримала дистанційно, підписала і повернула зі знайомими. Батьки Лесі не виключають, що звернуться до суду, бо тепер їхній доньці треба працювати з психологами.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Вчителька накинулася на ученицю через українську мову, освітянку звільнили (відео)