facebook

У США вперше за майже 70 років стратять жінку

В американському штаті Індіана стратять жінку, яку засудили за вбивство вагітної жінки та викрадення її дитини. Це перша страта жінки на федеральному рівні за останні 67 років.
Стратити жінку Лізу Монтгомері заплановано за допомогою смертельної ін’єкції 8 грудня 2020 року у виправній колонії Терре-Хот в Індіані, повідомляє Громадське.

Засуджена Ліза Монтгомері з Канзасу у грудні 2004 року поїхала до вагітної жінки Боббі Джо Сіннет у Міссурі для того, щоб начебто придбати цуценя. Натомість Монтгомері напала на Сіннет, яка була на 8-му місяці вагітності. Жінка втратила свідомість, а в цей момент Монтгомері розрізала їй живіт та забрала дитину. Боббі Джо Сіннет прийшла до тями і тоді нападниця вбила її. Спершу Монтгомері намагалася видавати викрадену дитину за свою. Але згодом зізналася у вбивстві та викраденні. У жовтні 2007 року суд визнав її винною в умисному вбивстві та викраденні й призначив смертний вирок. Апеляційні скарги жінки не задовольняли.

До цього останньою жінкою, яку стратили у США, була Бонні Хіді. Вона померла у газовій камері у 1953 році.

Також повідомляється, що на 10 грудня призначена страта Брендона Бернарда, який разом зі спільниками вбив двох людей у 1999 році. Це буде восьма та дев’ята смертна кара в США після скасування 17-річного мораторію.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У США вперше за майже 70 років стратять жінку