facebook

15 неприємних відчуттів, які насправді свідчать про те, що ви на правильному шляху

Дискомфорт – невід’ємний супутник змін, а без змін неможливі жодні покращення в нашому житті.

На жаль, ми часто плутаємо дискомфорт з нещастям і намагаємось приборками його. І в цій спробі впоратися з ним, позбавляємо себе самих змін, яких насправді очікуємо. Це все рівно, що зняти відчуття болю, не звернувши жодної уваги на його причину. А між тим, щоб досягти нового розуміння, відмовитися від обмежуючих переконань і мотивувати себе на реальні просування вперед, відчуття деякого дискомфорту просто необхідне.

Давайте познайомимось із цим відчуттям глибше, і дізнаємось, що можуть означати деякі наші внутрішні сигнали:

1. Відчуття, немов ви знову переживаєте свої дитячі страхи.
Ви виявите, що в дорослому житті стикаєтеся з проблемами, з якими боролися, будучи дитиною. І хоча, на перший погляд, це виглядає, ніби ви не винесли з них уроку, насправді це означає, що ви починаєте усвідомлювати, чому думаєте і відчуваєте таким чином. А це – перший крок до змін.

2. Відчуття розгубленості і безцільності.
Відчуття розгубленості, насправді, є ознакою того, що ви стали бути більше присутнім у власному житті. Ви менше живете спогадами і думками про майбутнє, і більше перебуваєте в теперішньому часі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Поки ви не звикли до цього, вам буде здаватися, ніби ви збилися зі шляху. Але пам’ятайте, що насправді все навпаки.

3. Замутненість «лівої півкулі мозку».
Переважно використовуючи праву півкулю (більше покладаючись на інтуїцію та емоції), вам може здатися, що функції «лівої півкулі» стали втрачати своє значення. Раптово стали важко даватися такі речі, як концентрація, організованість і пам’ять на дрібні деталі.

Емоції починають прориватися тоді, коли вони «вирішують» стати визнаними. І наша справа – перестати з ними боротися і противитися їм. І навпаки, щоб отримати владу над ними – їх слід усвідомити.

4. Порушення режиму сну.
Ви будете спати набагато більше або менше звичайного, ви будете прокидатися серед ночі, бо не зможете перестати думати про щось. Періодично ви будете чи то сповнені енергії, чи то повністю виснажені.

5. Відбуваються події, які змінюють звичний хід життя.
Ви раптом змушені переїхати, розлучитися, втратити роботу, розбити автомобіль, і т.д.

6. Сильна потреба побути на самоті.
В один момент ви відчуєте розчарування в ідеї проводити кожні вихідні з друзями. Чужі проблеми виснажують вас більше, ніж інтригують. Швидше за все, це говорить про те, що ви пройшли «перепрошивку».

7. Вам сняться емоційні, яскраві сновидіння, які ви майже завжди запам’ятовуєте в деталях.
Якщо сни – це те, як підсвідомість спілкується з вами (або проектує зображення вашого досвіду), то, безумовно, ваше підсвідоме намагається вам щось сказати.

8. У вас стає менше друзів.
Вам все більш некомфортно в компанії негативно налаштованих друзів. Головна проблема таких людей в тому, що самі вони рідко усвідомлюють свій песимізм, а сказати їм про це якось некомфортно. Тому ви потроху починаєте ігнорувати старих друзів.

9. Почуття, що руйнуються всі ваші мрії.
Можливо, в даний момент ви не усвідомлюєте, що рухаєтеся до реальності, яка краща, ніж та, про яку ви мріяли, і яка в більшій мірі відповідає вам теперішньому, а не тому, ким ви себе колись представляли.

10. Почуття, що ваші думки – ваш найлютіший ворог.
Ви починаєте розуміти, що ваші думки дійсно формують ваш досвід. Але це часто не так, до тих пір, поки нашому терпінню не приходить кінець. Після цього ми намагаємося почати їх контролювати – і ось тоді-то розуміємо, що ми завжди їх контролювали. Контроль – не завжди наш найкращий друг. Прийшла пора іноді відпускати думки у вільний політ

11. Невпевненість щодо того, хто ви є насправді.
Ваші останні ілюзії про те, ким Ви «повинні» бути, розчинилися. Ви відчуваєте невпевненість через невизначеність!

Ви перебуваєте в процесі розвитку. Коли все змінюється в гіршу сторону, ми не відчуваємо невпевненості – ми сердимося і закриваємося, йде регрес, ми рухаємось по уже знайомому шляху, тільки в іншу сторону. Коли йде розвиток – все нове, невідоме, і від цього наступає невпевненість.

Іншими словами, якщо ви відчуваєте невпевненість або невизначеність – це, як правило, веде до чогось кращого.

12. Розуміння, який довгий шлях на вас ще чекає.
Ви усвідомлюєте це тому, що можете точно сказати, куди прагнете. Це означає, що ви, нарешті, знаєте, де і ким ви хочете бути.

13. «Знання» речей, які ви бажали за краще б не знати.
Поява розуміння того, що насправді хтось відчуває, або що стосунки таки не склалися, або що ви більше не можете бути на цій роботі. Причина «ірраціональної» тривоги ховається в підсвідомому відчутті, яке поки не приймається всерйоз через свою, здавалося б, нелогічність.

14. Сильне бажання говорити за себе.
Те, що ви починаєте сердитися на себе за те, скільки ви дозволяли собі залишатися байдужими, позбавляли себе слова, або скільки ви дозволяли голосам інших людей звучати у вашій голові – це знак того, що ви, нарешті, готові перестати їх слухати, і, в першу чергу, почати любити і поважати себе.

15. Усвідомлення, що тільки ви відповідальні за ваше життя і ваше щастя.
Подібна емоційна автономія жахає, оскільки, якщо ви заплуталися і зараз знаходитеся не в найкращому місці, вся відповідальність лягає на вас. У той же час, усвідомлення цього – єдиний спосіб бути по-справжньому вільним. І в цьому випадку, це того варте.

Тож, бажаємо вам навчитися більш ретельніше дослухатися до себе і не боятися дискомфорту, адже як ви вже переконались, – це хороший вісник і добрий показник того, що ви не стоїте на місці, і активно рухаєтесь вперед, і якщо ви не здастесь, то обов’язково досягнете запланованого успіху.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

15 неприємних відчуттів, які насправді свідчать про те, що ви на правильному шляху