facebook

Засуджений за вбивство екснардеп Лозінський переміг у виборах поруч з місцем злочину

Саме в Голованівському районі у 2009 році сталося вбивство, у якому звинуватили Віктора Лозінського
Колишній депутат Верховної Ради Віктор Лозінський, засуджений до 15 років в’язниці за вбивство, переміг на виборах на голову об’єднаної територіальної громади Підвисоцької ОТГ Голованівського району Кіровоградської області.

У комісії додали, що перемога Лозінського була «впевнена». Та оформлення протоколів ще триває.

Головним суперником екснардепа був кандидат від «Слуги народу» Сергій Баліцький – з родини місцевих агробізнесменів. Напередодні голосування чоловік скаржився на погрози з боку колишнього політика.

Справа Лозінського:

16 червня 2009 року на території мисливських угідь у Кіровоградській області Лозінський, прокурор Голованівського району Євген Горбенко і начальник райвідділу міліції Михайло Ковальський вбили місцевого жителя Валерія Олійника.
У квітні 2011 року Дніпровський райсуд Києва засудив Лозінського до 15 років позбавлення волі. Пізніше Вищий спецсуд з цивільних і кримінальних справ зменшив йому покарання до 10 років ув’язнення.
У червні 2014 року Бориспільський міськрайсуд Київської області за клопотанням захисників засудженого ухвалив рішення звільнити Лозінського з колонії через хворобу. У квітні 2016 року Апеляційний суд Київської області визнав правомірним і залишив без змін це рішення.
Згодом Лозінський залишив виправну колонію у зв’язку з умовно-достроковим звільненням за рішенням суду.
6 травня 2019 року Дніпровський райсуд Києва достроково зняв судимість з Лозінського. На переконання суду, після відбуття покарання у вигляді позбавлення волі Лозінський своєю зразковою поведінкою і сумлінним ставленням довів своє виправлення.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Засуджений за вбивство екснардеп Лозінський переміг у виборах поруч з місцем злочину