facebook

Навіщо чоловіки заводять собі коханок?

Чому чоловіки зраджують? Насправді проблема не в цьому, інакше ніхто і ніколи не зраджував би доглянутим красуням.

 

Зазвичай на це питання дають два відповіді: тому що чоловіки полігамні і тому, що дружина або постійна партнерка перестала його влаштовувати. Насправді обидві відповіді вірні, але не зовсім. Чи не чоловіки полігамні, а люди взагалі. І чоловіки, і жінки. А ось що не так з другим пунктом?

ПСИХОЛОГІЯ ЗРАДИ ЧОЛОВІКІВ: ВОНИ ЗМІНЮЮТЬ, ТОМУ ЩО МОЖУТЬ

Це вичерпна відповідь на питання “чому?”. Тому що нескладно знайти жінку, яка погодиться розділити з ним ліжко. Тому що іноді її навіть не потрібно шукати – вона сама знаходиться. Тому що суспільство в цілому це не засуджує: чомусь вважається, що чоловіки мають потребу в сексі більше, ніж жінки, а тому немає нічого поганого в тому, щоб пошукати цей секс на стороні. Але навіщо? Навіщо чоловікові ще одна жінка?

А тому, що дружину або постійну партнерку він більше не хоче. І начебто всім зрозуміло, чому чоловік змінив. Мається на увазі, що відповідальність за чоловічу зраду в цьому випадку лягає на жінку. Це вона перестала “слідкувати за собою”. Це вона розтовстіла, вона ходить по будинку в розтягнутих футболках(і добре ще, якщо не в засмальцьованому халаті), це вона стала зовсім не схожа на ту сексуальну кішечку, якою була до весілля. Коротше, сама винна. Нехай простить і нехай тихенько порадіє, що зовсім не пішов.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Чому чоловіки зраджують? Насправді проблема не в цьому, інакше ніхто і ніколи не зраджував би доглянутим красуням. Справа не в тому, як жінка виглядає, справа в тому, ким вона стає після заміжжя.

ДРУЖИНА І КОХАНКА — ЦЕ ДВІ ВЕЛИКІ РІЗНИЦІ

У всіх нас є певні соціальні ролі, і ми намагаємося їм відповідати. Проблема в тому, що роль дружини і роль коханки практично не мають нічого спільного. Якщо запитати чоловіка, який він бачить ідеальну коханку, він намалює приблизно такий жіночий портрет: легкий характер, розкуте сексуальну поведінку і сексапільність(без цього не злетить, а як же). Якщо попросити описати ідеальну дружину, то виявиться, що йому потрібна жінка вірна, господарська і турботлива. Якщо розвивати тему далі, жодного збігу як і раніше не знайдеться. При цьому до того, як пара вирішить пов’язати себе узами шлюбу, жінка втілює в собі всі якості коханки. Чому ж після медового місяця вона перетворюється на гарбуз?

ХТО ВИНЕН

Природно, в цьому не винна жінка. В цьому винен соціум, який нав’язує їй певну роль. У результаті жінка, яка виходить заміж, виявляється в патовій ситуації: з одного боку, їй потрібно відповідати очікуванням чоловіки й суспільства — “розсудливим”, стати гарною дружиною. Тому що наступна сходинка — це жінка-мати, яка, почувши фразу “на кухонному столі” уявляє собі розкочування тіста, а не бурхливий секс. З іншого боку, нікуди не зникає потреба пари в сексі. І чоловікові, і жінці?раніше, хочеться не просто сумно виконувати подружній обов’язок, але й порушувати, і збуджуватися. Але, якщо роль, нав’язана ззовні, не передбачає сексапільного поведінки? Якщо роль дружини передбачає роль степеневої матрони, з усіма цими борщами, фікусами і — в перспективі — немовлятами?

Природно, все це ні в якому разі не знімає провини з чоловіка, який вже змінив свою партнерку. Але як бути в тому випадку, якщо цього ще не сталося, але ви відчуваєте, що рано чи пізно це може статися?

ЩО РОБИТИ

Очевидно, проблему простіше попередити, ніж вирішувати. Важливо розуміти, що немає ніякої необхідності ставати “ідеальною жінкою” — тієї самої, що кухарка на кухні, леді у вітальні і гетера в ліжку. Це, як ми вже з’ясували, неможливо — роздвоєння особистості ще нікого не врятувало. Проблема вирішується інакше: важливо зрозуміти, що зміна статусу вас ні до чого не зобов’язує. Немає необхідності перетворюватися в машину з виробництва борщів, попрасованих сорочок і материнської турботи по відношенню до чоловіка. Чим швидше ви забудете фразу “жінка повинна…(потрібне вставити)”, тим простіше буде уникнути перетворення з просто жінки в жінку-дружину. Яка настільки несексуальна, що поява жінки-коханки не змусить себе чекати.

І ось ще що: це не означає, що це повинно хвилювати тільки вас. Це означає, що новоспечений чоловік може погладити сорочки самостійно — і борщ, до речі, теж може зварити. Поки ви будете вибирати собі нову — неймовірно сексуальну, зрозуміло — білизну.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Навіщо чоловіки заводять собі коханок?