facebook

“Ми таких не рятуємо, пішла геть”: вдова померлого від COVID-19 розповіла про жахи в лікарні

“Ми таких не рятуємо, пішла геть”: вдова померлого від COVID-19 розповіла про жахи в лікарні.

Вдова померлого в лікарні від коронавірусу 57-річного жителя міста Маріуполя Михайла Таможникова вважає, що причиною смерті її чоловіка була не тільки хвороба, але і халатне ставлення до хворого медперсоналу.

Про те, як проходило лікування і яким було ставлення медперсоналу, Раїса Таможникова-Сачанова розповіла виданню “Телеграф”.

За її словами, симптоми хвороби її чоловік відчули 12 жовтня. П’ять днів він перебував на амбулаторному лікуванні, але коли пульсоксиметр показав, що рівень насичення крові киснем всього 82% при нормі не нижче 95-ти, до нього викликали швидку. Хворого госпіталізували в Центр первинної медичної санітарної допомоги №4.

“І тут почалося: ми, та й “швидка” вислухали стільки негативу і бруду від чергового лікаря! “А чому ви їх сюди привезли? Ви що думаєте, вас тут рятувати будуть? Так тут один кисневий прилад на 6 осіб! Ось вам реалії, подивіться на все на це! І куди вас покладуть?”. Все це було так зневажливо, немов саме ми були винні в проблемах самої лікарні”, – згадувала дружина Михайла.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Через відсутність вільних місць хворого хотіли відправити в палату з бабусями, але без лежачого місця.

“Найцікавіше, що порожні палати були, але такі убогі – зі старими ліжками, з дерев’яними розсохлий рамами, без фіранок, з тріщинами на стелі і стінах, з лампочками найменшій потужності! Плюс антисанітарія: туалет не працює, в палатах в кранах немає води”, – розповідала дружина хворого.

Кисневим апаратом, за словами Раіcи, хворі користувалися по черзі. Щоб потрапити голкою у вену, медсестра просила дружину хворого підсвітити їй ліхтариком.

Врешті-решт без всяких пояснень хворого відвезли в реанімацію.

“Мене не тільки не пустили туди, а просто вигнали о пів на шосту ранку зі словами “Пішла геть звідси… “. Принижених і ображених різного роду від медперсоналу було багато, всього не перерахуєш”, – згадувала Раїса.

Ставлення до хворого в реанімаційному відділенні було не краще, до того ж передані медикаменти (загалом сім’я хворого витратила на ліки близько 60 тисяч гривень) кудись губилися. Михайло в розмовах з дружиною говорив, що обстановка його лякає.

“Наступного ранку на питання про стан чоловіка лікуючий лікар відповіла грубо: “Ну як ви хочете: він такий товстий, ми таких не рятуємо. Він взагалі не слухається нас, маску знімає, в туалет сам йде, памперс вдягати не хоче”. На думку лікаря, у Михайла була не просто пневмонія, а COVID-19, але поки не прийшли результати тесту, взятого в момент надходження, вона не може змінити протокол лікування “, – розповідала Раїса.

Про смерть Михайла рідним повідомили вранці 22 жовтня. У цей день була річниця їхнього розпису в РАГСі.

“Однак і це ще не кінець пережитого нами жаху! Справа в тому, що потім чоловіка перевезли в морг і просто скинули на кахельну підлогу. Скинь-сі-ли, розбивши його обличчя, – яке ми незадовго до цього бачили чистим і не ушкодженим. це ж просто блюзнірство! Зять дізнався, що там, трапляється, щури об’їдають частини тіл, і негайно забрав тіло в приватну ритуальну службу “, – скаржилася дружина покійного.

Вона також згадує, що в лікарні далеко не весь медперсонал дотримувався масочного режиму, в “скафандрах” були тільки співробітники “швидкої” і реанімації, а чергова в санпропускник і санітарки в відділенні були в звичайних халатах і без щитків. Але найбільше, звичайно, її вразила відсутність ліків та кисневих апаратів.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Ми таких не рятуємо, пішла геть”: вдова померлого від COVID-19 розповіла про жахи в лікарні