facebook

Медведчук і Кузьмін вимагають від САП розслідувати масштабне розкрадання коштів з коронавірусного фонду

Майже половина коштів, які були виділені з фонду по боротьбі з COVID-19 на фінансування президентської програми «Велике будівництво», розкрадені Укравтодором і підставними учасниками тендерів

Такі факти викладені в зверненні голови політради партії “Опозиційна платформа – За життя”, народного депутата України Віктора Медведчука та народного депутата від фракції ОПЗЖ Рената Кузьміна, спрямованого до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

У документі йдеться, що доступ до цих коштів отримали шість компаній, які перемогли в тендерах Укравтодору.

Цільові кошти з цього фонду в сумі майже 36 млрд грн спрямовані не на боротьбу з епідемією, а на фінансування програми Президента України “велике будівництво”. Доступ до цих коштів отримали шість певних компаній – “переможців” тендерів, оголошених Укравтодором. Надалі 40% цих коштів було розкрадено: “переможці” виконували роботи не самостійно, а за значно меншу вартість залучали до будівництва інших суб’єктів (субпідрядників), привласнюючи різницю вартості робіт. Тому викрадені державні кошти в особливо великих розмірах-понад 14 млрд грн», – йдеться в депутатському зверненні.

Народні депутати просять в.о. керівника САП Грищука вважати це звернення офіційним повідомленням про вчинення злочину.
Просимо вважати це депутатське звернення повідомленням про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст. 191 КК України. Прийняти цю заяву та невідкладно зареєструвати до ЄРДР викладені в заяві відомості за фактом вчинення посадовими особами Укравтодору та шести компаній – “переможців” тендерів кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст. 191 КК України. На підтвердження реєстрації відомостей про кримінальні правопорушення до ЄРДР видати нам відповідний документ (витяг з ЄРДР). Сповістити нас письмово в установленому законом порядку про початок кримінального провадження та закінчення досудового розслідування“, – йдеться в депутатському зверненні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Медведчук і Кузьмін вимагають від САП розслідувати масштабне розкрадання коштів з коронавірусного фонду