facebook

Поліцейські побили ветеранів АТО у Львові – за справу взялося ДБР – подробиці

Один з нападників вже написав заяву на звільнення

Розбите око, травмована рука, перелом носа та струс мозку. Львівські правоохоронці побили ветеранів АТО. Потерпілі кажуть, бійка розпочалася раптово і без причини. Нападниками виявилися працівники поліції з трьох областей. І дехто з них у провокаціях звинувачують самих ветеранів. У ситуації тепер розбиратиметься ДБР. Деталі знають журналісти “5 каналу”.

Того вечора колишні атовці Віктор Баранник та Андрій Мочурад пізно ввечері поверталися додому. Раптово назустріч чоловікам вийшли троє молодиків та відразу почали штовхатися.
Просто штовхнули і спровокували зіткнення. Хотіли домахатися, почав махати руками нецензурно висловлюватись. Ми хотіли піти але він вдогонку далі махав руками і кричав. Було від них чути алкоголь“, – розповідає ветеран АТО Віктор Баранник.
Уникнути конфлікту чоловікам не вдалося, шарпанина переросла у бійку. В результаті – у Віктора розбите око, травмовані потилиця та рука.

Я помітив боковим зором, як Віктор лежить від удару, на твердій поверхні. А нападник сидить на ньому і гамселить його руками”, – каже ветеран АТО Андрій Мочурад.
Тоді Андрій кинувся рятувати товариша і теж потрапив під гарячу руку нападників. У нього перелом носа, струс мозку та синці на обличчі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Відбирає руки в сторону і починає мене душити. Інший в цей момент по моєму неприхованому обличчі, голові б’є не менше 16 ударів. Мені пробили от сюди потужний удар“, – розповідає Андрій Мочурад.
На місці бійки досі видно краплі крові.

Ветеранам вдалося викликати поліцію. Зловмисників затримали неподалік місця бійки.

Вони хіхікаючи, розказували що всі довкола дураки, а їх відмажуть, бо вони самі поліція. І дзвонили родичам і казали витягни мене“, – розповідає Андрій Мочурад.
Як виявилося, нападники – дійсно працівники поліції з трьох областей. До Львова приїхали на сесію Університету внутрішніх справ. Поліцейський із Тернопільщини вже написав заяву на звільнення, а на Волині – керівництво поліції серед нападників свого працівника не впізнало. Сумніваються у винуватості свого співробітника й у Чернівцях.

Він перебуває на посаді поліцейського, носить звання рядовий поліції. Прибув сюди з навчального закладу. За два місяці оцінити посадову особу важко. Він підтверджує, між ними виникла бійка, але ініціатором бійки були саме потерпілі, які дзвонили на 102. Засуджуємо такі ганебні дії будь якого громадянина, особливо що стосується поліцейських“, – заявив заступник начальника патрульної поліції Чернівецької області Руслан Рубан.
Бійкою між поліцейськими та ветеранами нині займаються у Державному бюро розслідувань.

Це хуліганство вчинене групою осіб. Санкції статті передбачає обмеження волі для 5 років, і позбавлення волі до 4 років. Те, що особи які можуть бути причетні до кримінального правопорушення є працівниками поліції, не входить до переліку обтяжуючих обставин“, – зазначив заступник начальника другого слідчого відділу Територіального управління ДБР у Львові Максим Смілевський.
Тим часом родичі підозрюваних, переконують потерпілі – вже пропонували їм за гроші забрати заяви.

Мені дзвонили четверо людей які пропонували порішати це баблом“, – розповідає ветеран АТО Андрій Мочурад.
А от родичі нападників цю інформацію спростовують.

Я йому грошей не пропонувала, він може не обманювати, я жодного разу з ним не бачилася. Тільки під відділком“, – заявила наречена підозрюваного Галина Прокоп’юк.
Потерпілі розповідають, найбільше обурює те, що бійку спровокували працівники поліції.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Поліцейські побили ветеранів АТО у Львові – за справу взялося ДБР – подробиці