facebook

У Київській області викрили корупційну схему на будівництві залізниці сполученням Київ – “Бориспіль”

У Київській області ексдиректор компанії, яка постачала пісок для будівництва швидкісної залізничної лінії, привласнив майже 9 млн грн бюджетних коштів, повідомляє Офіс генерального прокурора України.

У Київській області викрили корупційну схему на будівництві залізниці сполученням Київ – “Бориспіль”. Про це 18 листопада повідомляє Офіс генерального прокурора України.

За даними слідства, між ТОВ “Київ пісок” і регіональною філією “Південно-Західна залізниця” акціонерного товариства “Укрзалізниця” було укладено договір про постачання піску для будівництва швидкісної лінії залізничного сполучення за маршрутом Київ-Пасажирський – аеропорт “Бориспіль”.

Як зазначили в Офісі генпрокурора, на підставі підроблених видаткових накладних філія “Укрзалізниці” переказала на рахунок підприємства понад 21 млн грн за нібито постачання 60 тис. м³ піску.

Водночас судово-економічна експертиза підтвердила, що фактично підприємство доправило тільки 35 тис. м³ піску, унаслідок чого майже 9 млн грн бюджетних коштів привласнив ексдиректор компанії-постачальника.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Його повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У Київській області викрили корупційну схему на будівництві залізниці сполученням Київ – “Бориспіль”