facebook

Українці, які до 2025 року не оформлять право власності на землю, можуть її втратити

Відповідно до норм зазначених законів, у разі якщо до 1 січня 2025 року власник невитребуваної земельної частки (паю) або його спадкоємець не оформив право власності на земельну ділянку, він вважається таким, що відмовився від одержання земельної ділянки.
Про це у блозі на AgroPolit повідомив кандидат наук з державного управління у галузі регулювання земельних відносин Вадим Чупирло.

Він повідомив, що така невитребувана земельна частка (пай) після формування її у земельну ділянку за рішенням відповідної сільської, селищної, міської ради (у разі необхідності формування) за заявою відповідної ради на підставі рішення суду передається у комунальну власність територіальної громади, на території якої вона розташована, у порядку визнання майна безхазяйним.

Таким чином, держава встановила часовий відлік до завершення процесу приватизації земельних часток (паїв), шляхом виділення їх в натурі (на місцевості). Ті громадяни, які ще не отримали сертифікат на право на земельну частку (пай), або отримали його та вважають, що є повноправними власниками земельних ділянок (не виділивши їх в натурі та не зареєструвавши своє право в реєстрі речових прав), мають буквально декілька років для цього. В іншому випадку (після 1 січня 2025 року) вони втратять таку можливість назавжди», — зазначив експерт.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Українці, які до 2025 року не оформлять право власності на землю, можуть її втратити