Схуднення після 40 років: які продукти мають бути в раціоніКожна жінка хоче бути у відмінній формі, незважаючи на свій вік. Після 40 років це зробити складніше, адже відбуваються гормональні зміни.
Чим харчуватися, і яких правил дотримуватися, щоб прекрасно виглядати, розповіла експертка у психології зниження ваги, консультантка з дієтологічного супроводу і здорового способу життя Олена Кален у своєму Instagram.
Кожній жінці після 40 хочеться зберегти молодість і стрункість. Розберемо, які страви включити в меню, щоб знизити вагу і залишатися у формі, – зазначила Кален.
Як залишатися у формі після 40 років
Уникайте жорстких дієт – різкі обмеження в їжі можуть негативно позначитися на здоров’ї.
- Відмовтеся від розвантажувальних днів на кефірі та гречці. Харчування має бути смачним і різноманітним. Вживайте більше риби і свіжих овочів.
- Пам’ятайте про фізичну активність. Це може бути будь-що: біг, зарядка, гімнастика, плавання, прогулянки на свіжому повітрі.
- Не забувайте пити багато води. Вона бере участь у розщепленні жиру і сприяє пружності шкіри.
Що має бути у меню після 40 років
В організмі жінки з віком вичерпується запас естрогену. Його нестача може викликати дратівливість і швидку стомлюваність. Для того щоб цього не сталося, у раціоні повинна бути рослинна їжа, яка містить цей компонент:
-
-
- Лляна олія
- Яблука і абрикоси
- Гранати
- Квасоля, нут, горох, соя
- Селера, шпинат, спаржа, баклажани
- Насіння гарбуза і горіхи ⠀
- М’ясо птиці
- Риба
- Молюски, устриці і кальмари
- Куркума і імбир.
Для підтримки гормонального фону не забувайте про цільнозернові злаки: овес, жито, висівки, бурий рис і ячмінь–ці та інші крупи повинні бути в раціоні. Для зниження ваги важливо не тільки, що ви їсте, але і скільки. Навіть корисні продукти відкладуться на боках, якщо переїдати, – резюмувала Кален.
-